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Tuesday, 12 July 2011

Almond breaded Pollock and Tomato/Cucumber Salad

My husband is thrilled because he thinks that our dinners have improved since I started to blog about it. Well, well, isn't that something?


Today I we will have a fish day. The recipe asks for Tilapia, but I only have pollock. We will see how it goes.
For side dish I prepare a tomato/cucumber salad. And - of course - potatoes. I will boil more than for one meal because, for tomorrow I need some cold, cooked potatoes.
Start with peeling potatoes and setting them to a boil. After that slice 1-2 tomato and 1/2 , peeled salad cucumber. Season with each 1 tbsp vegetable and olive oil. Add salt, pepper, dill, basil and sugar. Mix well and set aside.
Now to the fish.
We need 2 eggs,1 teaspoon lemon pepper,1 teaspoon garlic pepper,1 cup ground almonds, 2 tbsp Parmesan cheese, flour and 4 fish filets.
Beat the eggs, the lemon- and garlic pepper until well mixed and set aside.
Stir together ground almonds with 1 cup of Parmesan cheese in another shallow dish.  Dust the fish fillets with flour. Now dip the fish first in egg, then turn it in the almond mixture.
Heat a pan with 4 tbsp butter and 1 tbsp vegetable oil and fry the fish on medium heat for about 3 min per side, or until they are done.
Serve with parmesan cheese on top, or like my husband likes it, with tartar sauce. (Here I used some leftover sauce from the day we had potato salad).


Today's dinner: Almond breaded pollock with tomato/ cucumber salad.


Remark: There was no problem using pollock instead of tilapia.


Die Deutsche Ecke:
Köhlerlfischfilets mit Mandelkruste, Tomaten/Gurkensalat und Salzkartoffeln.
Die Kartoffel schälen und zum kochen bringen. 1 - 2 Tomaten und 1/2 geschälte Salatgurke in Scheiben schneiden. Salatsoße aus 1 Eßl Salatöl, 1 Eßl Olivenöl, Salz, Pfeffer, Zucker, Dill und Basilikum bereiten. Gut mischen und zur Seite stellen.
Für den Fisch: 2 Eier, 1 Tlf Zitronenpfeffer, 1 Tlf Knoblauchsalz, 100g gehackte Mandeln, 2 Eßl (oder mehr) geriebenen Parmesankäse. Die Eier mit den Gewürzen in einem Teller vermischen; die Mandeln mit dem Parmesan in einem anderen. Die Fischfilets mit Mehl pudern und zuerst in die Eimischung geben und dann in der Mandelmischung wenden.
In einer Pfanne 4 Eßl Butter und 1 Eßl Öl erhitzen und die Fischfilets auf mittlerer Hitze ca 3 Minuten von jeder Seite braten, oder so lange bis das sie gar sind.
Mit frischem Parmesan servieren, oder wie J-P vorzieht: mit Remuladensoße.
(Hier hatte ich noch einen Rest Soße vom Kartoffelsalat).
Mit Gurkensalat und Salzkartoffel servieren.
Das Rezept schrieb eigentlich Barsch (Tilapia) vor, aber es gab keine Probleme mit dem Köhlerfisch (Pollack).

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