Pages

Sunday, 17 July 2011

Boiled Ham, Three Beans Salad Variation and Potatoes

Summer is here - and it is hot. Therefore we have something light for dinner.
Slices of boiled ham. 3 potatoes.
1 can of 3 beans salad, 1/4 head green lettuce, 1/2 cup shredded cabbage, 1 carrot, shredded; 1 tbsp mayonnaise, 1 tbsp sour cream.


Boil the potatoes.
Start the salad.
Combine all ingredients in a salad bowl. Make a sauce of 1 tbsp mayonnaise, 1tbsp sour cream,  some marinade from the can of beans, salt, pepper, coriander and 2 spritzer Tabasco, and mix well.
When the potatoes are done arrange salad and slices of ham on a plate.
Dessert: Fresh strawberries
Sommer Dinner: Ham, 3 Beans Salad Variation and Potatoes.

Die Deutsche Ecke:
Gekochter Schinken, Bohnensalat und Salzkartoffel
Sommer und Hitze - da wird "leicht" gekocht.
Für den Salat:
1/4 Kopfsalat, 1 geraspelte Karotte, 1/2 Tasse geraspelter Weißkohl, 1 Dose  dreierlei Bohnen (Kichererbsen, Rote Bohnen und Stangenbohnen).
Alles in eine große Salatschüssel geben. Eine Salatssoße aus 1 Eßl Mayonaise, 1 Eßl Creme Fresh, Salz, Peffer, Koriander und ein paar Spritzer Tabasco herstellen. Mit etwas Marinade aus der Bohnendose verdünnen. Gut mischen.
Wenn die Kartoffeln gar sind alles mit den Schinkenscheiben und dem Salat auf einem Teller anrichten. Als Nachspeise: frische Erdbeeren.


Det Norske Hjørnet
Jeg synes ikke noe om a lage stor middag i dag. Været er alt for varmt for det.
Derfor skal det bli lett mat.
Kokt skinke, bønnesalat og kokte poteter.
Potetene ble satt over først.
Lag så en salat av:  1/4 grønn salat, 1 kopp rivet hvitkål, 1 rivet gulrot og en boks hermetisert bønner. (gule erter, røde og grønne bønner)
Lag en saus av 1 ss majones, 1 ss surkem, litt marinade fra boksen, salt, pepper, allehånde og noen få skvett av tabasco. Bland det hele vel.
Når potetene er ferdig arranger skinke og bønnesalaten på tellerken.
Deserten: ferske jordbær.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.