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Tuesday, 19 July 2011

Grilled Chicken Hawaii, Rice and Coleslaw

This is not done within 30 minutes. I made the marinade in the morning and started the rice an hour before dinner time.
1 or 2 boneless chicken breasts, 1 cup brown rice. 1 carrot, white and red cabbage, 1 onion.
For the exotic sauce: mince 1 wedge garlic, 2 tsp fresh ginger, 2-3 tbsp pineapple chunks, 1 slice red and 1 slice yellow bell pepper, 1 tbsp honey and 1 tbsp paprika powder. Season with a dash of salt and 2 spritzer of "Tapatio" hot sauce. I used the leftover sauce I made 3 days ago and just added 1 tsp sweet soy sauce, ( and 1/4 cup white wine). Marinade boneless chicken breast for about 3 hours. Grill then until done.


I preheated the oven to 350 F and baked the chicken for about an hour.
Thicken sauce with a little cornstarch. Serve with boiled rice and cooked vegetables.

I used coleslaw instead:
1 carrot, 1/3 white cabbage, 1/4 red cabbage, 1 onion. Shred all finely and give into a bowl. Season with salt, pepper, sugar, dill, vinegar and vegetables oil. Tastes best if made a day ahead.



Our dinner today: Grilled Chicken Hawaii, Rice and Salad
Remark: We used a half of the chicken per person, the other half we will have tomorrow.


Die Deutsche Ecke:
Gegrillte Hühnerbrust, Reis und Rohkostsalat.


1 oder 2 Hühnerbrust ohne Knochen. 1 Tasse braunen Reis, 1 Karotte, Weiß- und Rotkohl, 1 Zwiebel. Diese Rezept ist nicht innen 30 Minuten zu kochen.
Die Marinade wurde schon am Morgen zubereitet und der Reis wurde eine Stunde vor dem Essen zum Kochen aufgesetzt.
Für die exotischen Soße: 1 Koblauchzehe, 2 Tlf, geriebener Ingwer, 2 Eßl. Ananas, je 1 Streifen roter und gelber, eingelegter Paprika in kleine Stücke schneiden und kurz in etwas Ananassaft aufkochen. Mit 1 Eßl Honig süßen, und mit 1 Eßl Paprika und 2 Spritzern Tabasco würzen. 1 Tlf süße Soyasoße und einen Schuß Weißwein hinzufügen. Das Hühnerfleisch darin 3 Stdn marinieren dann auf dem Grill garen. ( oder im Backofen 1 Std auf ca 180 Grad Celsius garen). Die Soße aufkochen und mit Maizena andicken.
Salat: 1 Karotte, 1/3 Weißkohl, 1/4 Rotkohl und 1 Zwiebel raspeln. Alles in einer Schüssel anrichten und mit Salz, Pfeffer, Zucker, Essig, Dill und Öl abschmecken. Der Salat schmeckt am besten wenn man ihn am Vortag zubereitet.


Det Norske Hjørnet
Grillet kjyllingbryst med Hawaii saus, brun ris og kålsalat.


1 eller 2 kjyllingbryst, 1 kopp brun ris, hvit- og rødkål, 1 løk. Siden oppskrivten taes mer enn 30 minutter started jeg allerede tidlig med å lage marinaden.


Sausen: kutt 1 fedd hvitløk, 2- 3 ss ananas biter, 1 ts ingefær, 1 stykke rød og 1 gul, sylted paprika i små biter. Simmer i litt av ananas juice and smak til med 1 ss  honning, 2 skvett Tabasco og 1 ss paprika pulver. Tilfør 1 ts søt soja saus (og lite gran hvit vin). Mariner kyllingbrystet i noen timer og kok så på grill inntil mør. (Eller bak in oven ved ca 180 C for en time). Tykk sausen til med litt potetmel. Kok risen før du starter på å grille kjøttet.
Salaten: Rasp 1 gulrot, 1/3 hvit- og 1/4 rødkål, 1 løk. Bland i en bolle med salt, pepper, sukker, eddik og matolje. Salaten smaker best hvis den hvile natten over.

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