Pages

Sunday, 10 July 2011

Grilled Steaks, Onion/Mushroom Sauce and Sweet Corn

We need:
2 steaks, 1 can of sweet corn kernels (or 2 corn on the cob), 1 onion, 1 can of mushroom soup (or fresh mushrooms), garlic, potatoes.

Today I took the time to peel and quarter my potatoes before boiling, as a special request for one blog reader. 
That's more the German way of doing I guess.








Marinade the steak with a mixture of: 1/4 cup of ketchup, 1 tsp mustard, 1/2 tsp ground pepper and coriander, 1 small clove of garlic, 1/2 tsp ground coffee. (Right, I said coffee) Spread half of this mixture on one side of the steak, set aside  while the grill heats up. Put the steaks on to the grill with seasoned side down and spread the rest of the mixture on the other side of the meat. Grill until done

Chop 1 onion and mince another clove of garlic and fry all in 1 tsp of olive oil. Fill up with 1/2 a can of mushroom soup. Add 1/2 tsp balsamic vinegar and salt. The sauce would be even better with fresh mushrooms, but there are none in the fridge. Heat a can of sweet corn kernels or boil 2 corn ears. 


Today's meal:
 Grilled Steak, Mushroom/Onion Sauce, Sweet Corn.

Remark: Maybe the sauce looks a little pale, but it tastes good.




Die Deutsche Ecke:
Gegrillte Steaks, Zwiebel-Pilz Soße, Mais und Salzkartoffel

2 Steaks, 1 Dose Mais, (oder frischen Mais), 1 Zwiebel, 2 kleine Knoblauchzehen, 1 Dose Champignoncremesuppe (oder 100 g frische Pilze), Kartoffel.

Auf Wunsch eines Lesers aus dem Rheinland werden heute die Kartoffeln aber vor dem Kochen geschält!  ;)) 

Dann eine Dose Mais aufwärmen oder 2 Maiskolben kochen.
Die Fleischstücke werden mit einer Mischung aus: 4 Eßl Ketchup, 1 Tlf Senf, 1 kl Koblauchzehe, 1/ 2 Tlf gemalener Pfeffer und Koriander und 1/2 Tlf  Kaffemehl bestrichen und gegrillt.
1 Zwiebel und 1 kl Zehe Knoblauch kleinschneiden und in etwas Olivenöl anbraten. Mit 1/2 Dose Championcremesuppe auffüllen. Mit 1/2 Tlf Balsamicoessig und Salz nachwürzen. Besser wären natürlich frische Pilze, aber die habe ich gerade nicht im Kühlschrank.
Das wär's für heute.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.