Pages

Friday, 8 July 2011

Hambuger and Leftovers

Today I will be easy off. We decided to make our home made hamburgers and utilize leftovers from yesterdays meal as side dishes.
While preparing the hamburger I can boil some potatoes for tomorrows dinner.

2 Kaiser buns, 1 pound (500 g) hamburger meat, no tomatoes in house, I have to use pickled bell peppers instead. Some lettuce leaves. 
Season meat with salt, pepper, paprika powder, and mustard. (egg and bread is optional, we do without it). I cut several slices of salami into small bits and give it to the meat. Mix well and form 3 hamburgers to be grilled.



Prepare buns with mayonnaise, mustard, bell pepper and lettuce.
As side dishes leftovers from yesterday: salad and some reheated meat sauce.

Additional we could have used cheese, ketchup and onions as toppings on the bun but we like it simple.






Today's dinner choice:  Hamburger bun with leftovers




Deutsche Ecke:

Heute gibt es einfache Küche. Brötchen mit Frikadelle und Reste von gestern.
Zuerst - 5 Kartoffeln aufsetzen, die gibt es dann morgen, können aber heute schon gekocht werden.

2 Semmelbrötchen, 500 g Hackfleisch, Salatblätter. Im Moment sind keine Tomaten im Haus, da nehme ich ein paar Streifen von eingemachten Paprikaschoten.
Das Fleisch mit Salz, Pfeffer, Paprika und Senf würzen und braten. (Man kann auch 1 Ei und Brot hinzufügen, aber wir machen es meistens ohne). Ich habe ein paar Salamischeiben im Kühlschrank die ich kleingeschnitten unter die Fleischmasse mische.
Die Brötchen mit etwas Mayonaise und Senf bestreichen und mit Salatblätter belegen. Die gegrillten Frikadellen drauflegen und mit Paprikastreifen dekorieren.
Dazu verwerte ich Reste vom gestrigen Abendessen;  Salat und warme Fleischsoße. 

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.