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Thursday, 21 July 2011

Wiener Schnitzel, yellow and green String Beans

Back to normal today. The temperatures are nice and cooking goes as usual.
Wiener Schnitzel, string beans and potatoes. This was one of my favorites when I was a kid. Schnitzel is a pork or veal cutlet turned in egg and bread crumbs before frying. I used boneless pork cutlets.
First set potatoes to boil, then prepare the beans and cook them in slightly salted water.
Make a white sauce: melt 1 tbsp margarine and 1 tbsp butter, stir 1 topped tbsp flour into the fat and stir for a minute before filling up with cold milk. Stir frequently. Season with salt, pepper and nutmeg. I would love to use summer savory but have not had the chance to get some. I use some of the water the beans are cooked with.
Now the meat. Wisp an egg in a shallow dish. Bread crumbs, salt, pepper in another dish. Dust the meat lightly with flour. Lay the cutlet into the egg first and wend so in bread crumbs. Or fill bread crumbs into a plastic bag and shake the meat in it.
Heat vegetable oil in a pan and brown cutlets on medium heat from both sides.
While all is cooking/ frying I hull the strawberries and add some sugar.
Dessert: our favourite - fresh strawberries.
That was it: Wiener Schnitzel with String Beans and Potatoes.


Heute wird wieder normal gekocht. Es gibt Wiener Schnitzel, gelbe/grüne Bohnen und Salzkartoffel.
Zuerst werden die Kartoffel zum Kochen aufgesetzt. Anschließend werden die Bohnen geputzt und ebenfalls in Salzwasser zum Kochen gebracht.
Die weiße Soße: 1 Eßl Margarine, 1 Eßl Butter schmelzen und 1 gehäuften Eßl Mehl hinzufügen. Etwa eine Minute braten lassen dann mit Milch auffüllen. Mit Salz, Peffer, Muskatnuß und Bohnenkraut würzen. Damit sie nicht anbrennt muß die Soße immer gut umgerührt werden.
Nun das Fleisch vorbereiten. In einem Teller ein Ei aufschlagen; in einem anderen Teller Paniermehl mit Salz und Pfeffer mischen. Die Schnitzel erst mit Mehl pudern, dann in Ei tunken und zuletzt im Paniermehl wenden. Man kann das Paniermehl auch in eine Pastiktüte geben und das Schnitzel darin schütteln.
Oil erhitzen und die Fleischstücke darin auf mittlerer Hitze goldbraun braten.
Während alles kocht und brät scnell ein paar Erdbeeren zum Nachtisch zubereiten.


I dag blir det typisk tysk mat. Wiener Schnitzel, med gule og grønne bønner og poteter.
Først set poteter over, rens så bønnene. Kokes så i lett saltet vann.
Lag hvit sausen: melt 1 ss margarin og 1 ss smør. Fres 1 ss mel i fettet og tilføl melk litt etter litt mens du visper og visper.
Schnitzel,  (svinekoteletter uten bein), Først ble kjøttet lett drysset med mel, så vendt i pisket egg. Kjøttet ristes etterpå  i en plastpose med grillmel (strøkavring). Varm olje i en gryte og stek schnitzel på mellom varme til de er brun fra begge sider. Mens alt koker og steker rens og skjær opp jordbær til desserten.

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