Pages

Saturday, 6 August 2011

Grilled Pork Ribs

Side dishes: Potatoes and Cucumber/Tomato Salad.
Such a nice warm summer evening, just right to start the grill.
Take ribs and steam with little water for about 15 - 20 minutes. Drain and season the meat with salt, pepper, lemon pepper and grill until done.
If you fancy grill sauces, just use them. We like the plain meat taste.
Cook about 4 potatoes. (Even if we don't eat all of the potatoes, it is good to have some cooked ones in the fridge for hash browns at lunch time).
Salad: slice 1/2 cucumber and 1 Tomato. Season with 1 tbsp olive oil, salt, pepper, sugar, dill, basil and juice of ca 1/2 lemon.


Grilled Pork ribs and Cucumber/Tomato Salad
Gegrillte Schweinerippe mit Gurken/Tomatensalat.
Ein warmer Sommerabend lädt zum Grillen ein. J.P hat Schweinerippen eingekauft und die werden heute abend gebraten. 
Erst lassen wir die Rippchen 15 Minuten lang in wenig Wasser dünsten, dann werden sie mit Salz, Pfeffer gewürzt und auf den Grill gelegt.
Dazu koche ich ein paar Kartoffeln. (Lieber mehr als weniger, dann habe ich immer ein paar gekochte Kartoffeln für Bratkartoffel im Kühlschrank).
Für den Salat: 1/2 Salatgurke und 1 Tomate in Scheiben schneiden und mit 1 Eßl Olivenöl, Saft einer 1/2 Zitrone, Zucker, Salz, Pfeffer, Basilikum und Dill würzen.
Igjen en varm sommerkveld og J.P. tar ut grillen.
Det blir kokt noen poteter. Kok gjerne noen flere slik at det er kokte poteter i kjøleskapet i tilfelle noen vil ha stekte poteter til lunsj.
Kok 2 stykker svineribbe i 15 minuter over litt vann. Dryss på med pepper og salt og leg de på grill.
Salaten: 1/2 agurk og 1 tomat skjæres i skiver. Smaker til med salt, pepper, sukker, basilikum og dill. Tilføy 1 ss oliv olje og juice av 1/2 sitron.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.