Pages

Friday, 19 August 2011

Hamburger, Broccoli and Potatoes


A very German dinner today. 
1 lb. ground beef, 1 onion (minced), 1 egg, 2 cups of broccoli, 3 potatoes.
Set potatoes and broccoli to a boil with some water. While they are cooking prepare the hamburger. 

Mix meat, 1 onion and 1 egg. Season with 1 tbs. mustard, 1 tsp. nutmeg, 1 tbs. paprika and salt. Add 1 tsp. Tabasco.  Make hamburgers and fry in 2 tbs. vegetable oil until cooked though. No sauce - was the question? Not today. 
(Or use some sour creme)
Dessert: Our summer favourite Strawberries with whipped cream.
German Hamburger, Broccoli and Potatoes
Frikadellen, Broccoli und Kartoffeln
500 g gemischtes Hackfleisch, 1 Zwiebel (gewürfelt), 1 Ei, 250 g Broccoli, 3 Kartoffeln. Den Broccoli und die Kartoffeln mit etwas Wasser zum Kochen bringen. 
Wärend der Garzeit die Frikadellen zubereiten. 
Hackfleisch mit Zwiebel und Ei vermischen. Mit 1 Eßl Senf, 1Teel Muskat, 1 Eßl Paprika, Salz  würzen. Zum Schluß 1 Teel Tabasko hinzufügen. Alles gut mischen und Frikadellen formen. In 2 Eßl Speiseöl von beiden Seiten braun braten.
Keine Soße war die Frage am Tisch - nein, heute mal ohne.
Nachtisch: frische Erdbeeren mit Schlagsahne


Kjøttkaker med Brokkoli og poteter
500 g kjøttdeig, 1 løk ( fin hacket), 1 egg, 250 g brokkoli, 3 poteter. Brokkoli og poteter settes med litt vann til koking. Mens de koker lager jeg kjøttkaker.
Bland kjøttdeigen med egg og løk. Tilsmak med 1 ss sennep, 1 ts muskat, 1 ss paprika, salt og 1 ts Tabasko saus. Bland vel og form kjøttkaker som så brunes i panna med 2 ss matolje. Ikke noe saus var spørsmålet - nei, ikke idag.
Dessert: friske jordbær med kremfløte.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.