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Monday, 8 August 2011

Pork Ribs and Broccoli Salad


Side dish: Potatoes
2 pork ribs, 2 cups of broccoli, 1 cup of blue, seedless grapes
Steam the pork ribs for 10 min, then season with salt and pepper before putting it on the grill.
We are not so very fond of broccoli, but this is one of the dishes that we really enjoy.
Boil the broccoli just until it is getting soft. It should not fall apart when making a salad. (But I got disturbed today when a neighbour came to visit and the broccoli was overcooked). Slice the grapes into halves. Mix 1 tbsp mayonnaise and 1 tbsp sour cream with salt, pepper and nutmeg. Carefully blend the broccoli with grapes and salad sauce. Add some pine nuts or almond flakes.
Dessert: Strawberries and ice cream.




Pork Ribs with Broccoli Salad

Schweinerippchen mit Broccolisalat
2 Schweinerippchen, 250 g Brokkoli, 125 g blaue Trauben ohne Kerne.
Die Rippen etwa 10 Minuten mit etwas Wasser dämpfen, mit Salz, Pfeffer würzen und auf dem Grill garen.
Wir sind keine großen Anhänger vom Brokkoli, aber dieser Salat ist einer unserer Favoriten.
Den Brokkoli nur ganz kurz dämpfen, bis er gerade anfängt weich zu werden. Die Rosetten sollen im Salat nicht auseinander fallen. (Heute kam gerade eine Nachbarin zu Besuch und deshalb ist der Brokkoli zu weich geworden ;(
Die Trauben halbieren und 1 Eßl Mayonaise mit 1 Eßl Creme Fraiche mischen. Mit Salz, Pfeffer und Muskat würzen und vorsichtig unterheben. Ein paar Pinienkerne oder Mandelsplitter drüber streuen.
Nachtisch: Frische Erdbeeren mit Eiskrem.


Svineribbe og Brokkolisalat
2 stykker svineribbe, 250 g brokkoli, 125 g blå druer (usteinet, halvert)
Kok ribbene med vann i ca 10 minutter, tilføy salt and pepper før de legges på grill.
Vi liker ikke brokkolien så veldig godt, men denne salaten er en av favoritene våre.
Kok grønnsakene inntil den såvidt blir mør. Hell av vannet og bland brokkolien med druene. Miks alt med 1 ss majones, 1 ss surkrem, salt, pepper og muskat. Tilføy noen pinjenøtter eller hakkede mandler. (Naboen kom på besøk under matlagingen og brokkolien ble for myk).
Dessert: Jorbær med iskrem

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