Pages

Saturday, 10 September 2011

Leftover Day

What a beautiful day! The sky so blue as it only can be when the fall has arrived. Gorgeous.
Today is again one of the days where we have to do something with all the leftovers. I make an all-in-one-pan and a mixed salad. 
Leftover potatoes, some mushrooms, an onion, some bacon, a rest of a cooked carrot and a rest of meat-loaf. Everything is cut into pieces and fried in 2 tbs. margarine. The salad: rest of an iceberg lettuce, 1 carrot, 3 mushrooms, 1/2 cup of raisins and 1/2 cup of unsalted peanuts. Dressed with a plain marinade of 2 tbs. olive oil, 1 tbs. apple vinegar, sugar, salt and parsley. That´s it for today!

Heute war ein richtig schöner Herbsttag mit superblauem Himmel. Einfach herrlich!
Es ist mal wieder an der Zeit einen Restetag einzulegen. Also mache ich eine Pfanne mit Bratkartoffeln und allerlei Reste aus dem Kühlschrank. Dazu einen bunten Salat. Kartoffeln, Speck, ein paar Champignons, Zwiebel, eine gekochte Möhre und Reste vom Hackbraten werden in einer Pfanne mit etwas Margarine gebraten. Zum Salat verwende ich einen kleinen Rest Eisbergsalat, eine geraspelte Möhre, 3 geschnittene Champignons, 125 g Rosinen und 125 g ungesalzene Erdnüsse. Dazu eine einfache Salatsoße aus 2 Eßl Olivenöl, 1 Eßl Apfelessig, Salz, Zucker und Petersilie. Das war´s für heute.
J.P found more blackberries!
Idag strålte solen fra en knallblå himmel. Sånn er det når høsten kommer. Det er igjen en dag hvor vi må lage pytt-i-panna. Jeg tar noen kokte poteter, en kokt gulrot, løk, bacon,noen champignonger og resten fra kjøttpuddingen og varme det hele opp i en panne. Attåt blir det en salat av en rest isberg salat, 1 rasped gulrot, 3 champignonger, 125 g rosiner og 125 g usaltet peanøtter. I tillegg kommer en enkel salatsaus av 2 ss oliven olje, 1 ss eple eddik, salt. sukker og persille. Det var det hele for idag.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.