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Friday, 14 October 2011

Chicken Stoup


Hello there, as promised I am back in the kitchen and here we go: 

It is not so easy the cooking for one. Too much of everything leftover. Now I have to live with chicken for the next 2 month! No - just kidding.
From the library I got a cook book named: "365 : No Repeats" (Rachael Ray)
There are a few recipes that are interesting, I just have to adapt them a little bit.

Today I choose her "Chicken Stoup" (neither Stew nor Soup) 
I didn't have the most of the ingredients required but the stoup was delicious nonetheless. I will show you were I altered the original.

Ingredients for 4 (2)
3 Chicken breasts, cooked, cubed (1/2 chicken breast) 
2 large white potatoes, in cubes
8 Portobello mushrooms, sliced (not at hand)
4 celery ribs, chopped (1tsp. celery powder)
1 medium onion, finely sliced (1/2 onion)
1 red bell pepper, diced (1/2 cup frozen bell pepper)
4 cloves of garlic, minced (Ugh!, used just the tip of a clove)
1/2 cup dry red wine (2 tbls.)
1  15 oz can of diced tomatoes (1 tbls. tomato puree)
1  28 oz can of crushed tomatoes (1 cup diced tomatoes)
2 cups chicken stock (1 cup)
3 tbls. fresh rosemary (1 tbls. dried rosemary)
1 cup fresh basil (or arugula, or spinach) (took some lettuce leaves), shredded
1 cup grated cheese (2 tbls. parmesan must do the trick)
salt, pepper, 2 tbls olive oil

Sauté onions in 2 tbls olive oil for 3 min, add potatoes and cook some more. Add mushrooms and celery and cook a couple of minutes. Add bell pepper and garlic for another couple of minutes. Add chicken cubes and mix well with all vegetables.
Now add red wine, tomatoes and chicken stock. Stir in rosemary and basil and cover for 8-10 minutes. Season with salt and pepper. Ladle into a bowl and top with grated cheese. Serves with crusty white bread to mop the plate with.
Chicken Stoup

Es ist nicht so einfach nur für eine Person zu kochen. Es bleibt viel zu viel übrig. Nun muß ich zwei Monate lang Hühnchen essen! Aber nein - das war nur Spaß.

Ich habe mir aus einem Kochbuch einen Hühnereitopf ausgewählt. Natürlich hatte ich die meisten Zutaten nicht im Haus, aber es ist trotzdem sehr lecker geworden.
Ich vermerke wo ich meine eigene Phantasie eingesetzt habe.

Zutaten für 4: (2)
3 Hühnerbrüste, ferdig gekocht, in Würfel (1/2 Hühnerbrust)
2 große Kartoffeln, gewürfelt
8 Portobello Pilze, in Scheiben (hatte ich nicht)
4 Selleriestangen, gewürfelt (hatte nur Selleriesalz), 1 Eßl)
1 mittelgroße Zwiebel, in Scheiben (1/2 Zwiebel)
1 rote Paprika, gewürfelt ( 125 g gefrorene Paprika)
4 Koblauchzehen (ach, lieber nur 1/4 Zehe)
125 ml trockenen Rotwein (2 Eßl)
1 kl Dose Tomaten (1 Eßl Tomatenmark)
1 große Dose Tomatenstücke (200 g Tomaten aus der Dose)
500 ml Hühnerbrühe (125 ml)
3 Eßl frischen Rosmarin (1 Teel. getrockneten Rosmarin)
250 g frisches Basilikum (oder Rucula, oder Spinat) (ein paar Salatblätter)
250 g geriebenen Käse (Parmesan muß genügen)
Salz, Pfeffer, 2 Eßl Olivenöl

Zwiebeln in Olivenöl anbraten, die Kartoffelwürfel dazugeben und gut umrühren. Dann Pilze und Sellerie dazugeben, weiter kochen lassen. Die Paprikawürfel und den Knoblauch beifügen. Dann das Hühnerfleisch, Rosmarin und Basilkum unter die Gemüse mischen. Mit Rotwein und Brühe auffüllen. Den Topf mit einem Deckel bedecken und 8 - 10 Minuten köcheln lassen. Mit Salz, Pfeffer nachwürzen. In einen tiefen Teller geben, mit Käse bestreuen und mit frischem Brot servieren.
Det er ikke enkelt å lage mat bare for én person. Det blir så mye tilovers. Nå må jeg spise Kylling i to monader! Neida - bare spøk. Idag valgte jeg oppskriften for en kyllinggryte. 

Som vanlig hadde jeg ikke alle ingredienser men det ble deilig alikevel. Jeg vil vise hvor jeg gjorde min egen vri på det hele.

Ingredienser for 4 personer (2pers)
3 Kyllingbryst, kokt, i terninger (1/2 Kyllingbryst)
2 store poteter, i terninger
8 Portobello Sopp, i skiver (hadde jeg ikke)
4 selleri stang (kun selleripulver, 1 ss)
1 mellomstore løk (1/2 liten løk)
1 rød paprika, i terninger (125 g frossen paprika terninger)
4 kvitløkbåter (Akk! jeg tok kun 1/4 av en båt)
1 glas tørr rødvin (2 ss)
1 liten boks hermetiserte tomater (1 ss tomatpuré)
1 stor boks hermetiserte tomatterninger (125 g tomatterninger)
1/2 liter hønsekraft (1/2 kopp)
3 ss frisk rosmarin (1 ts tørket rosmarin)
250 g frisk basilikum, eller rucola, eller spinat, i biter (hadde kun salatblader)
250 g revet hvitost (parmesan ost )
salt, pepper, 2 ss olivenolje

Fres løken i olivenolje for noen minutter. Tilføy potetbiter og kok i 2 - 3 minutter. Ha i 
sopp og selleri. Kok i 2 minutter. Tilføy paprika og kvitløk. Kok i 2 minutter. Miks hønsekjøtt med grønnsakerne og tilføy rosmarin. Fyll på med rødvin og kraft. Deck til med lokk og småkok i 8-10 minutter. Til slutt tilføy basilikum (eller rukola, eller spinat).
Hell på tellerken og dryss over med ost. Serveres med nybakt brød.

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