Pages

Wednesday, 12 October 2011

A quick Omelette


Omelette with Tomatoes and Cheese

What a day! A neighbour of mine invited me to spend the day with her. That was great  but I was led on a 4 miles hike in the morning and a 2 hours sea glass search on the beach in the afternoon. She does this every day! I admire her for so much activity. 
Combing the beach for pretty pieces of glass


I came home by night fall and had no sense to cook. So I decided for a quick omelette. 
Ingredients for 1
2 eggs
2 slices of sourdough bread
2 tomatoes, sliced
1 slice of cheese
1 slice of salami
salt, basil, oil
Heat 1 tbs oil in a pan and sauté the tomato slices from both sides. Beat the eggs and pour over the tomatoes. When the egg has cooked enough top with the cheese for 2 minutes. Arrange the bread on a plate and put salami on top of it. Side the omelette off the pan onto the bread. Season with basil, and salt.
Heute habe ich einen 6 km langen Spaziergang mit einer Nachbaring unternommen und später am Nachmittag noch eine zweistündige Suchen nach farbigem Glas am Strand. Als ich in der Dämmerung nach Hause kam hatte ich keine große Lust mehr zu kochen. Ein Omelette war gerade das Richtige.
Zutaten für 1 Person
2 Eier
2 Scheiben grobes Brot
2 Tomaten, In Scheiben geschnitten
1 Scheibe Käse
1 Scheibe Salami
Salz, Basilikum, Öl
1 Eßl Öl in einer Pfanne erhitzen und die Tomatenscheiben von beiden Seiten kurz garen. Die Eier verquirlen und darübergeben. Wenn die Eimasse fest geworden ist die Scheibe Käse drauf legen. Zwei Scheiben Brot  mit Salami belegen und das Omellette aus der Pfanne auf das Brot gleiten lassen. Mit Salz und Basilikum würzen.


Idag var jeg mye på beina. Først en fire km tur igjenom skogen og om ettermiddag en to timers tur langs med beachen på søk etter fargete glassbiter.
Når jeg kom hjem var jeg trøtt og bestemte meg for å lage en omelette. Det skulle være nok for meg.
Ingredienser for 1 person
2 egg
2 skiver of grovt brød
2 tomater, i skiver
1 skive hvit ost
1 skive salami
salt, basilikum, olje
Varm opp 1 ss olje i en panne og stek tomatskiver fra begge sider. Hvisp egg og hell over tomatene. Når eggerøre har stivnet leg osten på toppen. Leg brødskiver på en tallerken og top med salamien. Nå er det bare å gli omeletten ut av pannen og opp på brødskivene.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.