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Friday, 16 December 2011

Cheese Cake with a Twist


Good to have a husband who can throw in a recipe or two. Yesterday he felt compelled to bake another cheese cake. This time in white an red according to the Season. Because I nagged about the fat content of the last cake was considerate and used low fat ingredients this time. 
And YES, I am on a kind of diet, as my hubby mocks in his blog on December 16th. We want to come through the holidays without gaining too many pounds, won't we?
Cheese Cake with Yoghurt and Sour Cream
The recipe for the dough he found here , but you also can use a prepared pie crust.


 For the filling he used 1 lb, 1/2 and 1/2 vanilla yoghurt and sour cream.
2 envelopes of unflavored gelatine (7,2 g).
1 cup sugar
1 lemon, juice of
1 cup boiling water
Mix sugar and gelatine with the boiling water until gelatine is dissolved completely.
Beat yoghurt, lemon juice and sour cream smooth, then slowly mix in the gelatine.
Pour into the crust and chill for at least 2 hours.
For the top. 1 package of strawberry tasting jelly. Follow the directions on the package.


Result: refreshing, bright red and white. 


Wie gut wenn man eine bessere Hälfte hat die auch das ein oder andere Rezept ausprobiert. Gestern wollte J.P. unbedingt einen weihnachtlichen Käsekuchen backen. Und weil ich mich letztes Mal wegen des Fettinhalts beschwert habe, hat er dieses Mal mageren Yoghurt und Creme Fraiche benutzt. Danke.
Wir wollen ja nicht wieder die Pfunde anhäufen die wir so mühsam während der Sommermonate abgenommen hatten, oder?


Das Rezept für den Mürbteig hat er hier gefunden. Man kann aber auch eine, vorgefertigten Pie-boden verwenden.


Die Füllung: 
500 g (halb Vanillejoghurt und halb Creme Fraiche)
2 Tütchen geschmacksfreie Gelatine (total 7,2 g) 
125 g Zucker
Saft 1 Zirone
125 ml kochendes Wasser
Das Gelatinepulver mit dem Zucker vermischen und dann in das heiße Wasser rühren bis die Gelatine sich völlig aufgelöst hat.
Vanillejoghurt, Zitronensaft und Creme Fraiche gut mischen und die Gelatine langsam unterrühren. Die Masse auf den gebackenen Boden gießen und mindestens 2 Stunden kalt stellen.
Für die rote Glasur: 1 Tüte Gelatine mit Erdbeergeschmack. Nach Packungsanleitung zubereiten.


Er det ikke greit å ha eketefellen som kan bidra med noen oppskrifter? Igår fikk han ideen å lage enda en ostekake. Denne gangen i julefarger. Og at vi ikke skulle legge på oss for mye over jula he brukte ost med lavere fettprosent.


Oppskriften for deigen ble funnet her ,men man kan med fordel bruke en ferdig piebunn. 
Ostemasse ble laget av:
500 g 1/2 vaniljejoghurt, 1/2 surkrem
2 poser gelatin uten smak (total 7,2 g)
125 g sukker
saft av 1 sitron
125 ml varmt vann
Bland gelatin med sukker og hell det hele i kokende vann. Rør intill gelatinen er fulstendig oppløst. Pisk joghurt og surkrem med sitron juice og tilføy gelatinen litt etter litt. Hell fyllet på kakebunn og sett i kjøleskapet for minst 2 timer.
Toppen ble laget av en pose gelatinpulver med jordbærsmak. Tilberedes etter anvisning på pakkningen.  

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