Pages

Friday, 23 September 2011

Coffee Cake with Apples



Today I made a simple coffee cake with apples from my garden.
Ingredients: 
2 lb. apples,             175 g (6 oz) butter
75 g (2,6 oz) sugar,  2 eggs, 
230 g (9,8 oz) flour, 1/2 tsp baking powder
raisins, almond flakes
Directions:
Whip butter with sugar until creamy then add the eggs one by one. Mix baking powder and flour and blend all into the egg/sugar cream. Oil a round form or a lager pizza pan and spread the cake mix in the bottom.
Peel and core the apple and cut into slices. Spread around on top of the cake mix.
Topp with cinnamon, raisins and almond flakes.
Set form in i cold baking oven and bake by 190 C (ca 375 C) for 50 minutes.
Serve warm with whipping cream. 
Einfacher Apfelkuchen 
Zutaten:
1 kg Äpfel,                   175 g Butter, 
75 g Zucker,                2 Eier, 
230 g Mehl                  ½ TL  Backpulver. 
Zimt
Rosinen, Mandelsplitter
Zubereitung:
Aus den Zutaten einen Rührteig herstellen, diesen in eine gefettete Springform (man kann auch eine etwas größere Pizzaform mit Rand nehmen) streichen. Äpfel waschen, grob schälen, Kerngehäuse entfernen, in Scheiben schneiden und in den Teig stecken. Mit Zimt, Rosinen und gehackten Mandeln bestreuen. In den kalten Backofen setzen. Backzeit: 50 Min bei 190 Grad. 
Anmerkung: Rührteig machen: Butter und Zucker schaumig rühren, die Eier einzeln hinzugeben und gut verrühren. Dann das Mehl Backpulvergemisch nach und nach hinzu fügen. Rühren bis alles gut vermischt ist.
Noch warm mit Sahne servieren.




Idag laget jeg en enkel eplekake til kaffeen.
Ingredienser:   1 kg epler,               175 g smør, 
                      75 g sukker,             2 egg, 
                                  230 g mel                1/2 ts  bakepulver 
                                  rosiner, mandler       kanel
Lag en eggedosis og tilføy mel blandet med bakepulver litt etter litt.
Skrell eplene, tar ut  og skjær opp i skiver. Smør en rund form og fyll med deigen. Stick eplene in i massen. Dryss kanel, rosiner og hakkete mandler på toppen. Sett kakeformen in i en kald bakeovn og bake ved 190 Grader ca 50 minutter. Serveres varm med pisket kremfløte.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.