Pages

Monday, 25 July 2011

Shepherds Pie

Today I feel for shepherds pie. A meal that is excellent if you want to use up all the leftovers. 
There are 3 boiled  potatoes, a wedge of boiled ham, some slices of salami, 1 tomato, a bit of cheddar cheese. Cut everything into dices and fry (except cheese) in 2 tbsp vegetable oil until potatoes are slightly brown. Wisp 3 eggs and pour the mix over the fried potatoes. Turn off the heat and wait until the egg is cooked. Add the cheese just than. Season med salt, pepper and a dash of curry powder.
Shepherds pie already is a whole meal but I added some cold hamburgers to the plate, just  in case. 
Dessert: canned apricots and yoghurt


Heute ist mir nach Bauernfrühstück zu Mute.  Da kann man gut alle möglichen Reste verwerten.
3 gekochte Kartoffeln, 1 Stück gekochter Schinken, ein paar Scheiben Salami, 1 Tomate und ein kleines Stück Cheddar Käse. Alles in kleine Stücke schneiden und in der Pfanne braun braten. 3 Eier aufschlagen und in die Pfanne geben, stocken lassen. Den Käse erst ganz zum Schluß hinzufügen. Mit Salz, Pfeffer und etwas Curry würzen.
An sich ist das Bauernfrühstück schon eine ganze Mahlzeit, aber ich habe noch eine kalte Frikadelle hinzugefügt, für alle Fälle.
Nachtisch: Eingemachte  Aprikosen und Yoghurt.


I dag føler jeg for pytt-i-panna. På denne måten kan man bruke restene som har samlet seg  i kjøleskapet. 
3 kokte poteter, ett styke kokt skinke, noen skiver med salami, 1 tomat og et lite stykke cheddar ost. Kutt alt i terninger og brun i panna. Hvisp 3 egg og hell over potetene. Tilföy ostebitene til slutten. Kryddre med salt, pepper og litt karri.
Egentlig er pytt-i-panna nok for en måltid men jeg trodde at noen kalde kjøttkaker kommer godt med.
Til dessert: Aprikoser og yoghurt.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.