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Wednesday, 28 September 2011

Roast Lemon Chicken Quarters

Another gorgeous September day! But they are getting pretty short. Sunset is already by 7:30 PM! The long nights are sneaking up on us. I gathered another batch of apples and mad applesauce and I like the pink colour of it. Must be the red in their skin. 
Today our dinner is chicken.
Lemon Chicken Quarters, Stir-fried vegetables, rice
Roast Lemon Chicken Quarters
2 roasting chicken quarters
salt
garlic powder
ground pepper, black
1/2 lemon, quartered
2 cloves garlic, peeled and split in half (optional)
Preheat oven to 450 F. Season the chicken quarters with salt, pepper and garlic powder. Squeeze the juice from all lemon pieces over the chicken parts. then place chicken, meat side up, in a fire proved dish on top of the lemon quarts . Roast chicken at 450 F for 10 minutes, then reduce heat to 350 F and continue roasting for 1 1/2  hours or until meat thermometer inserted at the inner thigh reaches 165 F.
Remove chicken skin an serve with rice and stir-fried vegetables (carrot, sweet potato, broccoli). Desert: fresh made apple sauce.


Wieder ist ein wunderschöner Septembertag zu Ende. Die Tage sind jetzt merklich kürzer geworden und die Sonne geht schon um 19:30 Uhr unter. Die Zeit der langen Nächte ist nicht mehr fern. Heute habe ich wieder einen Korb mit Äpfel gesammelt und Apfelmus gekocht. Die roten Äpfel machen das Mus zart rosa. Es sieht sehr lecker aus.
Apple sauce made from our green and red apples


Heute gibt es zum Abendessen Hühnchen.
Gebratene Hühnerviertel mit Zitronen gewürzt
Zutaten für 2 Personen
2 Hühnerviertel (Schenkel und Rücken)
Salz, Knoblauchpluver, gemahlener Pfeffer
1/2 Zitrone geviertelt, 2 Zehe Knoblauch (hab ich heute mal weggelassen)
Den Backofen auf 210 C vorheizen. Die Hühnerteile mit Salz, Knoblauchpulver und Pfeffer einreiben und mit dem Saft aller Zitronenviertel beträufeln. Die Teile mit der fleischigen Seite nach oben in eine feuerfeste Form geben, dabei auf die Zitronenviertel legen.  Bei 210 C ca 10 Minuten backen, dann auf 200 C herunterschalten und ca 1,5 Stunden garen. Die Haut abziehen und mit Reis und gedünstetem Gemüse servieren. (Karotten, Süßkartoffel, Brokkoli).


Zum Nachtisch: frisch gekoches Apfelmus
Stir-fried vegetables
Enda en gang en deilig September dag med masse sol. Men dagene blir kortere og solen setter allerede ved 19:30 tiden. Jeg sammlet igjen en hel del epler og laget eplemos av dem. Fargen av eplene gjør mosen pink. Idag får vi kylling til middag.
Stekt Kyllingdeler med sitron
Ingredienser for 2 personer
2 Kylling kvart (lår og ryggen) 2 båt hvitløk (jeg sløyfet den idag)
Salt, pepper, hvitøkpulver, 1/2 sitron, i 4 deler
Set bakeoven på 210 Grader. Kryddre kyllingdelene med salt, pepper og hvitløkpulver og hell sitronjuice over. Legg kylling delene med kjøttsiden opp ned i en ildfast form på toppen av sitronstykker. Bakes de først 10 minutter ved 210 Grader og settes så ned til 200 Grader for ca 1 1/2 time. Server kylling med ris og sautérte grønnsaker (gulrot, søt potet, brokkoli).
Dessert: fersk kokt eplemos.

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