Followers

Tuesday, 24 April 2012

Kale/Spinach Combo


Kale and Spinach

Today the sun was out by noon. All clouds gone.
The ground was soft and there is predicted more rain. This was the chance to transplant lilac runners, rose bushes and other shrubs. A bald patch, where our cargo trailer sat, needed to be sown with lawn seed as well.
Done that, I made a spinach/kale combo.
There was not enough from either, so I decided to cook the two together. I was just the right combination. J.P. got soft boiled eggs, and I had scrambled tofu with it.
kale/spinach with scrambled tofu
Ingredients:
1 package spinach, roughly chopped
1 bunch of kale, leafy part only, roughly chopped
1/2 onion, minced
1/4 cup bacon bits (optional)
1 cup broth
garlic salt
pepper
1/4 cup cream (optional)
Directions:
Sautée onion in very little butter, add bacon pieces if needed.
Add chopped spinach and kale leafs and fill up with broth. Steam for about 20 minutes on medium heat, or as long as it takes to boil potatoes.
Season with garlic salt and pepper. Add cream right before serving.
Norsk tekst se nedenfor (read more)
Zu Mittag hatten wir schon wieder den schönsten Sonnenschein. Weil aber weitere Regenschauer angekündigt sind..mehre siehe (read more)

... habe ich die Gelegenheit benutzt einige Ausläufer von Fliederbüschen und anderen Sträuchern umzupflanzen.
Eine kahle Stelle im Rasen mußte auch wieder angesät werden.
Damit fertig habe ich eine Kombination von Spinat und Grünkohl gekocht.
Von beidem war nicht genug da, aber die Kombination war genau richtig. Nicht zu streng und nicht zu lasch im Geschmack. Dazu für J.P. zwei weichgekochte Eier und für mich Rührei aus Tofu.
Zutaten:
1 Tüte frische Spinatblätter (ca 250g), klein geschnitten
1 Bund Grünkohl , klein geschitten
1 Zwiebel, gewürfelt
125 g geräucherten Speck
125 ml Brühe
Knoblauchsalz
Pfeffer
Sahne
Die Zwiebeln mit dem Speck anbraten. Spinat und Grünkohl hinzufügen und etwa 20 Minuten auf mittlerer Hitze in der Brühe gar dämpfen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Evtl etwas Sahne hinzufügen.
Dazu Kartoffeln, zwei weichgekochte Eier und Rührei aus Tofu.
Idag var himmelen blå igjen. Jeg benyttet anledningen til å plante noen busker og sådde til med gressfrø.
Til kveldsmat laget jeg en kombinasjon av spinat og grønnkål.
Ingredienser:
250 g spinat blader, hakkes grovt
250 g grønnkål blader, hakkes grovt
1 løk, i terninger
125 g bacon biter
125 ml kraft
hvitløksalt
pepper
kremfløte
Fres løken og bacon i noe smør. Tilføy hakket spinat og grønnkål. Hell i kraften og kok det hele ved mellom varme i ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvis man liker det kan man også røre noe kremfløte i.
Serveres med nykokte poteter, blødkokt egg til gubben, og tofu-"eggerøre" for meg.

1 comment:

  1. I'm going to start sending your recipes off to my daughter-in-law. She only cooks healthy.

    ReplyDelete

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.