Followers

Wednesday 24 August 2011

Cholesterol Warning!

When I entered the kitchen it was already past dinner time. My husband was standing at the stove and stirring something. 
He smiled at me and announced: "Today we will have vanilla pudding." 
I asked the question of all questions: "What shall we have for dinner today? It is late already."  
"Let's have - (you guess right) - SAUSAGE and noodles. I would like that", was the answer. OK - this will be the day of unlimited cholesterol intake.
While he stirred the pudding-in-the-making I had to walk around him from one side to the other to get to my pots and pans on the stove top.
Set 1 pot with 2 cups of noodles and water and bring to a boil.  Open a can of tomato sauce and one with stewed tomatoes Italian Style. Dice 1/2 onion and fry in 2 tbs. olive oil. Add the tomato sauce and stewed tomatoes. Season with garlic salt, Italian Herb Mixture, sugar and 1/2 tsp. nutmeg. Simmer until the noodles are done. Add 1 tbs. sour cream right before serving. In a pan I fry 2 sausages and 2 eggs sunny side up. There is a rest of cheddar in the fridge that I shred. That´s it. 
Noodles, Tomato Sauce, Sausage, Egg, Cheese
Positive/Negative Pudding and Sauce
While I am busy cooking my husband stirred and stirred. Finally he said: "I don't think the vanilla pudding is going to thicken. Maybe I will divide the stuff and make a chocolate sauce to go with the vanilla pudding?"  He filled another pot with half of the vanilla sauce and added cocoa - and stirred and stirred. "That looks better", he announced after a while and took his pots off the stove. Our dinner was ready and we settled down to eat. When dessert time came, he found out that the vanilla was still fluid but the chocolate part had thickened. "No problem - that is a case of negative/ positive pudding. Instead of vanilla pudding with chocolate sauce we will have vice versa".  And so we did. Afterwards he murmured: " That was so good. I loved it!"
Could it be worse?


Als ich heute die Küche betrat stand mein lieber Ehegatte schon vor dem Herd und rührte fleißig. " Ich mache heute Vanillepudding!" gab er fröhlich bekannt. 
Und ich stellte mal wieder die Frage aller Fragen: " Was sollen wir heute abend essen? Es ist schon so spät." 
Man ahnt es schon: " Mach doch Nudeln mit Würstchen! Da hätte ich jetzt Lust drauf." OK - das wird dann heute eine Cholesterinbombe geben.
Während er vor seinem Pudding stand und rührte, mußte ich von einer Seite zur anderen um ihn herumlaufen um an meine Töpfe zu kommen. Erst setzte ich 2 Tassen Nudeln mit Wasser zum Kochen auf. Dann öffnete ich eine Dose mit Tomatenmark und eine Dose mit gewürfelten Tomaten Italienischer Art. 1/2 Zwiebel klein schneiden und mit 2 Eßl Olivenöl anbraten, dann die Tomaten und das Tomatenmark hinzufügen. Mit Knoblauchsalt, Italienischer Kräutermischung und Zucker abschmecken. 1/2 Teel. Muskat zufügen. 1 Eßl. Creme Fraiche kommt obendrauf. Ein Rest Käse wurde gerieben- den gab es auch noch dazu. Dann in einer Pfanne 2 Würstchen braten und  auch noch 2 Spiegeleier. 
Während ich das Essen zusammenstellte rührte und rührte mein lieber Mann in seinem Topf. "Der Pudding wird garnicht dick. Vielleicht soll ich lieber die Hälfte abnehmen und daraus eine Schokoladensoße machen?" Gesagt getan. Eine Hälfte wurde mit Kakao angerührt. Nun rührte er in 2 Töpfen. "Jetzt sieht es besser aus", sagte er dann und nahm die Töpfe vom Herd. Als der Nachtisch an die Reihe kam stellte er fest das der Vanillepudding immer noch flüßig war, die Schokoladensoße aber fest. " Das macht nichts. Dann haben wir eben Positiv/Negativ Pudding. So haben wir das früher immer genannt. Statt Vanillepudding mit Schokosoße gibt es Schokopudding mit Vanillesoße!" Gesagt getan. Beim Abwaschen murmelte er: "Ach, das Essen war richtig gut!" 
Was will man mehr?
 Når jeg kom på kjøkkenet idag stå gubben allerede foran ovnen og rørte i en kjele. "Jeg lager vanijepudding!" sa han med et smil. Mitt spørsmål var: "Hva skal vi ha til middag idag? Det er så sent allerede." Kanksje aner du svaret. 
"Kan vi lage PØLSER med makkaroni?" OK. Men da blir det en masse kolesterol idag.
Mens han stå og rørte i puddingkjelen sin måtte jeg stadig gå rundt ham for å nå mine kjeler og panna. Først satt jeg 2 kopper med makkaroni og vann til å koke. Så åpnet jeg 1 boks med tomatsaus og 1 boks med tomatstykker Italiensk Type. Skjær 1/2 løk i terninger og fres i 2 ss matolje. Tilføy tomatsausen og tomater. Tilsmak med hvitløksalt, sukker og Italienske Krydder Blanding. Ha i 1/2 ts med muskat.
Småkok inntil makkaronien er ferdig kokt. Rør i en ss med rømme rett før serveringen. Et stykke cheddarost ble revet og drysset på toppen. I en panne stekte jeg 2 pølser og 2 speilegg. Det var det hele. 
Mens jeg laget maten, rørte og rørte gubben min. "Det ser ikke ut at puddingen vil stivne", sa han omsider. "Kanskje jeg skulle dele det hele i to og lage en sjokoladesaus i tillegg?" Halvparten ble tilsatt kakao. Nå rørte han i 2 kjeler. "Jauda, nå ser det bedre ut", sa han og tok kjelene fra ovnen. Etter vi hadde spist fant vi ut at vaniljepuddingen endå var flytende mens sjokoladesausen hadde forvandlet seg til pudding. Han bare lo: " Det gjør da ingenting. Da har vi positiv/negativ pudding. Istedenfor vanijepudding med sjokoladesaus blir det omvendt." Og de hadde vi.
Ved oppvasken mumlet han: " Akk, det var da godt med pølse og puddingen. Det liket jeg." Hva skal jeg si til det?

2 comments:

  1. rofl....good post...hope you enjoyed!!!!

    ReplyDelete
  2. Sure we did! Lots of comfort food. And P. laughed so hard that he got tears in his eyes when he read the post. I had to laugh because of him laughing. So we did something for our "good health".

    ReplyDelete

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.