Apple-Celery-Pecan Salad |
I found some nice old glass bottles between the cacti.
Today our new friends had a pot-luck planned.
Lots of good food waiting for us |
Ingredients:
1/4 cup pecan halves
2 tablespoons reduced-fat sour cream
1 to 2 tablespoons white-wine vinegar
1 teaspoon sugar
1 pound celery, (8 to 10 large stalks), peeled if desired, and thinly sliced on the diagonal (about 5 cups)
1 apple, halved, cored, and thinly sliced, slices halved crosswise
Coarse salt and ground pepper
Preheat oven to 350 degrees. Spread pecans on a rimmed baking sheet; bake until lightly browned, 5 to 7 minutes. Set toasted pecans aside to cool.
Copped apples and celery |
Add celery and apple; season with salt and pepper. Toss gently to combine. Crumble toasted pecans on top, and serve immediately.
Vormittags haben wir eine kleine Erkundungstour durch die umliegende Gegend gemacht. Es gibt viele verlassene Mineralienminen und nur noch rostige Konservendosen und Bierflaschen zeugen von den ehemaligen Bewohnern. Ich habe ein paar interessante Glasflaschen zwischen den Kakteen gefunden.
Heute war im Camp ein Pot-luck Essen geplant zu dem jeder etwas beiträgt. Wir hatten uns für einen Sellerie-Pekan Salat entschieden.
Zutaten:
1/4 Tasse Pekanhälften
2 Eßl Fettarmer Creme Fraiche
1-2 Eßl Weißweinessig
1 Teel Zucker
500 g Stangensellerie, (8-10 Stangen), geschält und in dünne Streifen geschnitten.
1 Apfel, halbiert, in dünne Streifen geschnitten
Salz und Pfeffer
Den Ofen auf 180 C vorwärmen. Die Nüsse auf ein Backblech legen und leicht braun backen, ca 5-7 Minuten. Abkühlen lassen.
Creme Fraiche, Zucker und den Essig in einer Schüssel verrühren, mit Pfeffer und Salz abschmecken. Den Sellerie und die Apfelstücke hinzufügen und leicht durchmischen. Gehackte Pekannüsse darüber verteilen und gleich servieren.
Etter frokosten tok vi oss en tur rundt i terrenget. Det er mange plasser hvor noen har gravt etter mineraler. De fleste ser ut å ha gitt opp. Bare rustne blikbokser og ølflasker viser at noen bodde her en gang i tiden. Jeg fant tre gamle flasker mellom kaktussene.
Senere på ettermiddagen ble det potluck. Jeg laget en selleri-pekan salat.
Ingredienser:
1/4 kopp Pekannøtter
2 ss lav fat rømme
1-2 ss hvitvin eddik
1 ts sukker
500 g selleri stilk, ca 8-10 stilk, skrellt, i tynne skiver
1 eple, halvert, i tynne skiver
salt og pepper
Varm bakeovn på 180 Grader og brun pekannøttene i ca 5-7 minutter. Kjøles og hakkes.
Bland eddik med rømme og sukker i en bolle og smak til med salt og pepper. Tilføy sellerien og eplebitene. Vend lett i sausen. Dryss hakket nøttene over salaten og server med en gang.