Followers

Sunday 4 September 2011

Goulash in Red Wine Sauce


Side Dishes: Potatoes and Broccoli-Grape Salad
Barley, Corn and Pepper Salad
Goulash, Broccoli-Grape Salad, Potatoes
My dear husband wished for stew meat and I happened to have some boneless pork ribs in the fridge. I cut the meat into cubes, seasoned with salt, pepper and garlic salt, fried them brown in a little vegetable oil, added 1/2 diced onion and 1/2 cup (125 ml) red wine and some broth. Simmer the stew for about an hour. Half an hour before the meat is done start to boil the potatoes. For the recipe for broccoli-grape salad see post: August 8th, 2011


Today I also wanted to try something new. A Barley-Corn and Pepper Salad. I used 1 cup (250 mL) uncooked barley. Rinse good and set to boil for about an hour (our use quick-cooking type), 1 can Whole Kernel Corn, 1/2 cups (125 mL) red pepper diced, 1/2 cup yellow pepper (should have had green according to the recipe), 1/2 cup (125 mL) sliced green onions (8 medium). For the dressing: 2 tbs. olive oil, juice of 1/2 a lemon, 1/4 cup  chopped fresh cilantro (didn't have that in house and used a 1/2 tsp ground Coriander seeds),1/2 tsp salt,  ground black pepper. Mix all ingredients and pour dressing over the salad. Mix well. 
Barley Salad and Rice 
Remark: I used 1/4 chopped onion but found that was too much onion for my taste. Otherwise I liked it. Should have had some green peppers for colours. Tomorrow I will try to mix some tuna with the leftover salad and serve this for lunch.
Mein lieber Ehemann wünschte sich Goulasch und ich hatte glücklicherweise noch 2 Schweinerippchen ohne Knochen im Kühlschrank. Die wurden in kleine Stücke geschnitten, mit Salz und Pfeffer gewürzt, mit 1/2 Zwiebel angebraten und mit 1 Glas Rotwein und etwas Brühe abgelöscht. Etwa 1 Stunde köcheln lassen. Die Kartoffeln 1/2 Stunde vor dem Essen aufsetzen. Das Rezept für den Broccolisalat findet man im Posting vom 8. August 2011.
Außerdem wollte ich noch etwas Neues ausprobieren. Gerste-Mais und Paprikasalat. Dazu wurde 1 Tasse Gerste gewaschen und etwa 1 Std. gekocht. 1 kl Dose Maiskörner, 1/2 rote und gelbe Paprika in Würfel geschnitten (es sollte auch grüne Paprika sein, aber die hatte ich nicht im Haus), 8 klein geschnittene Fühlingszwiebeln. Für die Salatsoße: 2 Eßl Olivenöl, Saft 1/2 Zitrone, 1/4 Tasse gehackte Korianderblätter. (Ich habe eine Messerspitze gemahlenen Koriander verwendet). Salz und Pfeffer. Alles miteinander gut mischen. 
Bemerkung: es hat gut geschmeckt, aber für meinen Geschmack etwas zu viel Zwiebeln Morgen werde ich den Rest mit Tunfisch anrichten und zum Lunch servieren.
Gubben min ønsket seg svinekjøtt gryte. Heldigvis hadde jeg noe svineribbe uten bein i kjøleskapet. Kjøttet ble skåret i terninger, kryddret med salt og pepper og stekt brunt i litt matolje. Så tilføyet jeg 1/2 løk (i terninger), 1 glas med rødvin og noe kraft. Dette måtte småkoke i ca 1 time. En halv time før gryten var ferdig satte jeg potetene over. Oppskriften for bokkoli-drue salat finner man på bloggen fra 8. August 2011.
I tilleg prøvde je noe helt annet. Hel bygg, mais og paprika salat.
Til dette vasket og kokte jeg 1 kopp med hel bygg. Dette tar ca 1 time. 1 s boks med hel mais, 1/2 kopp av gule eller røde og 1/2 kopp av grønne paprika i terninger. 8 vårløk skåret i biter. Til salat sausen: 2 ss oliven olje, juice av 1/2 sitron,  1/4 kopp av silantro blader (jeg tok 1/2 ts knust koriander), salt og pepper. 
Alt ble blanded vel.
Bemerkning: det smakte godt, men det var litt for mye løk for min smak. 
Imorgen vil jeg servere resten til lunsj, denne gangen blandet med tunfisk.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.