Followers

Wednesday, 14 September 2011

Tricolour mashed Potatoes

Tricolour mashed Potatoes
Tricoloured Mashed Potatoes and Grilled Pork Cutlet
Black-Eyed-Eeans
You surely have heard about black eyed beans, but have you heard about black eyed green peas? Well, that has happened to me today. I left a boiling casserole with green peas to do something else and came back when the water just had evaporated and the peas were in the process of burning to charcoal. Or neary so. I whipped the pot off the stove and tossed the peas into a colander. Just in time! Each pea had only a tiny black eye. That's how we got "black eyed peas" tonight. 
Sweet Potato
I also cooked and mashed a small sweet potato and a carrot. Together with some corn kernels and mashed potatoes from yesterday I created a "tricolour mash". Seasoned with salt, butter and nutmeg it was actually yummy.
The last of the cutlets accompanied the meal. Dessert: J.P. savoured the rest of  the red berry jelly we talked about yesterday and I had a Kiwi.
And after the dishwashing was done my dear husband disappeared into the brumbles again. More blackberries are to be coming! :)
Kartoffelmus - dreifarbig
Man kennt ja schwarzäugige Bohnen, aber schwarzäugige grüne Erbsen? Nun das passierte mir heute. Ich hatte einen Topf mit Erbsen zum Kochen aufgesetzt und mich dann um etwas anderes gekümmert. Als ich meine Aufmerksamkeit wieder auf die Erbsen richtete waren diese gerade dabei sich in Holzkohle zu verwandeln! Oder jedenfalls fast. Ich riß den Topf vom Herd und schüttete die Erbsen durch ein Sieb. Gerade noch rechtzeitig! Jede Erbse hatte nur einen kleinen schwarzen Fleck abbekommen. So haben wir heute "schwarzäugige grüne Erbsen" gegessen. Dazu kochte und pürrierte ich noch eine kleine Süßkartoffel und eine Karotte. Zusammen mit dem Rest Kartoffelmus und Mais von gestern ergab es ein dreifarbiges Mus. Mit Salz, Butter und Muskat gewürzt war es recht schmackhaft. Dazu grillte J.P. sich Kotlett. Als Nachtisch genoß er den Rest der roten Grütze von gestern und ich genemigte mir einen Kiwi. Nach dem Abwaschen ist er dann auch gleich wieder in die Brombeeren gegangen. Mehr Beeren - mehr Grütze versteht sich! :)

Man kjenner vel black-eye-bønner, men har du hørt om black-eye-erter? Dette skjedde idag. Jeg holde på med å koke grønne og. Men så gikk jeg ifra for å gjøre noe annet. Da jeg kom tilbake til ertene mine hadde de begynnt a bli til grillkull! Jeg tok kjelen fra ovnen og silte ertene. Det var på tide! Men hver ert hadde fått en svart fleck. Så ble det at vi hadde "black-eye-erter" til middag idag!
I tillegg kokte og muset jeg en liten søt potet og en gulrot. Blandet sammen med en rest potetstappe og mais fra igår ble det til en trefarget mus. Kryddret med salt, smør og muskat ble det til mam nam mat.
Gubben min stekte seg et kotelett på grillen. Til desert nytet han resten av den røde grøden fra igår og jeg spiste en kiwi. Etter oppvasken forsvant han i bjørnebærkrattet igjen. Mer bær - mer røde grøt så klart!






No comments:

Post a comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.