Followers

Friday 29 July 2011

Pork Roast, Vegetables, Coleslaw and Potatoes

Today we have company and I will make:
Pork Roast, Vegetables, Coleslaw and Potatoes
Preheat oven to 350 F, season the meat with pepper, garlic powder and herbs a la Provence. Fry the roast from all sides in a pan and kok it in a fire proved dish in the oven for 1,5 hours. After half the time fill up with 1 cup of water or bouillon.
Peal 4 potatoes, 2 carrots and 1 small broccoli. Set to a boil 30 min before the roast is done. Drain and serve with a clot of butter.
Chop finely 1/2 charlotte onion, 2 carrots, 1/4 white cabbage and 1/4 red cabbage. Season with 2 tbsp vegetable oil and 1 tbsp olive oil, sugar, salt, pepper and, vinegar to taste. ( eventual add 1/2 cup of mayonnaise). Set aside.
When roast is done, thicken sauce with a little corn starch. 




Heute haben wir Besuch und es gibt Schweinebraten, Gemüse und Rohkostsalat.
Den Backofen auf 180 C vorheizen. Den Braten mit Pfeffer, Kräuter der Provence und Knoblauchpulver würzen, von allen Seiten in der Pfanne anbraten und dann in einer feuerfesten Form in den Ofen stellen und ca 1 1/2 Stunden garen. Nach der halben Kochzeit eine Tasse Wasser oder Brühe hinzufügen.
4 Kartoffeln, 2 Karotten und einen kleinen Broccoli vorbereiten und ca 30 Minuten bevor der Braten gar ist zum Kochen aufsetzen. 
1/2 Charlotte, 2 Karotten, 1/4 Weißkohl, 1/4 Rotkohl ganz fein reiben und Salz, Zucker, Pfeffer, 2 Eßl Salatöl, 1 Eßl Olivenöl und Essig nach Geschmack mischen. Eventuell etwas Mayonaise untermischen. Zur Seite stellen und ziehen lassen. Diese Art Rohkostsalat ist in Nordamerika sehr beliebt und wird zu allen größeren Mahlzeiten angeboten.
Das gekochte Gemüse abgießen und mit etwas Butter servieren.


I dag har vi gjester og jeg lager: Svinestek, Grønnsaker, Kålsalat og Poteter
Kålsalaten er veldig populær i Nord America. Den finner man ved alle større måltider.
Varm stekeovn til ca 180 Grader. Kryddre kjøttet med pepper, hvitløk og Provence krydderblanding. Brun steken fra alle sider og sett i en ildfast form i oven for ca 1 1/2 timer. Etter ca 40 minutter tilføy en kopp med vann eller kraft til steken.
Skrell 4 poteter og 2 gulrot, rens en liten brokkoli. Sett til å koke ca 30 minutter før svinekjøttet er ferdig stekt.
1/4 hvitkål, 1/4 rødkål, 2 gulrøtter og en rød løk må blir hakket i små biter (bruk kjøkkenmaskin) og smaket til med salt, pepper, sukker, 2 ss olje , 1 ss olivenolje og noe eddik. Evetl. tilføy noe majones. Sett til sides.
Server kokt grønnsakene med litt smør.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.