Followers

Wednesday 27 July 2011

Lazy Cabbage Rolls

Take meat sauce out of the freezer the evening before. (Prepare meat sauce: see July 22) 
Cook 1 cup brown rice in the morning.
Take a heat proved dish. Cook some cabbage leafs for 5 minutes (I thought that I should try with red cabbage as well), and 1 cup of brown rice for about 1 hour. Layer cabbage, rice and meat sauce in the dish. Preheat oven and bake for 45 minutes. Season with salt, pepper (and maybe sour cream). 

"I have never eaten something that looked like this! But it is good", said my dear husband. Then he got himself another helping. There is no better compliment!


Falsche Kohlrouladen 
Die gefrorene Fleischsoße am Abend vorher zum Auftauen aus dem Gefrierfach nehmen. ( Zubereitung der Fleischsoße: siehe 22. Juli)  
Am Vormittag den braunen Reis etwa 1 Std. kochen. 
Einige Weißkohlblätter ca 5 Minuten in Salzwasser weichkochen. Warum eigentlich immer nur Weißkohl dachte ich und legte auch ein paar vom Rotkohl dazu. In einer feuerfesten Pfanne den Weißkohl, den Reis und die Fleischsoße lagenweise verteilen. Im Backofen bei 180 C ca 45 Minuten backen. Mit Salz, Pfeffer nachwürzen, Vielleicht etwas creme fraiche zufügen.
" Das sieht aber merkwürdig aus. Kohlroulade mit Rotkohl!", sagte mein Ehegatte. " Schmeckt aber gut." Dann nahm er sich noch einen Nachschlag. Welch besseres Lob kann man sich wünschen?


Lat-hans´ Fyllt Kål 
Igår kveld tok jeg tok resten av meatsausen ut av fryseren. ( For tilberedelsen av kjöttsausen: se 22. Juli) 
Tidlig på dagen kokte jeg 1 kopp med brun ris for ca en time. Så var det bare å koke noen kål blader i saltet vann for 5 minutter. Hvorfor bruker man egentlig kun hvitkål tenkte jeg og pyttet noen blader av rødkål i kjelen. Når de er myke tar en ildfast form å fyll lag på lag med ris, kål og kjøttsaus. Kok så  i stekeovn ved ca 180 C for 45 min.
Smak til med salt, pepper og server etvl. med surkrem.
" Det ser da merkverdig ut." sa husbonden min. "Men det smaker godt." Så ta han seg et påfyll. Kunne jeg få en bedre kompliment?

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.