Today it is pouring rain outside and my husband is out for sightseeing with our guest. We are invited out for dinner tonight, so instead of I write about my cooking for lunch. I always wanted to make a Quiche some day but I put it off because of the pie crust thing. I don't have any prepared pie shell in my pantry either. There must be a way of doing it without. Right - there are a few recipes on the web that describe how to do it with potatoes instead. I will try this.
These recipes also talk about fancy cheeses and so on. I will just take what I have.
First I butter a fire-proved dish. Preheat the baking oven to 375 F ( ca 190 C). Than I cut 2 potatoes in very thin slices and drape them around and on the bottom of the dish. You could use a spray, but I just brush the potatoes lightly with some olive oil.
Bake the potatoes for about 15 minutes and set aside.
Take a can with spinach and drain well. Mince 1/2 onion, dice 1/4 cup of ham ( I had only some turkey sandwich meat). Shred 1/2 cup of cheese. I had some jalapeno cheese and cheddar. There was talk about ricotta cheese, but sour cream would have to do. 8 eggs ( we had only 7 left) and 1/4 cup of milk. Salt, pepper and nutmeg. Mix spinach, onion, ham and half of the cheese and spread over the cooked potatoes. Beat the eggs with milk and sour cream and, pour mixture over the whole.
Put the dish in the oven for ca 30 to 40 minutes.
Ta- dah! My quiche was done. Only one small piece survived the onslaught! (And the sun is out again!)
Es regnet in Strömen, J-P spielt den Reiseführer. Heute Abend werden wir ins Restaurant eingeladen, deshalb gibt es heute einen Einblick in unser Lunchmenü.
Ich wollte immer einmal Quiche machen, aber der Quicheboden hat mich jedes Mal abgeschreckt. Es muß auch anders gehen. Genau - einige Rezepte schlagen einen Kartoffelboden vor. Das will ich heute ausprobieren.
Spezial Käse und andere Gourmetzutaten haben wir nicht. Ich werde schon was zusammen suchen.
Erst einmal wird eine feuerfeste Form gefettet. Den Backofen auf ca 190 C vorheizen. Dann werden 2 Kartoffeln in ganz dünne Scheiben geschnitten und in der Form verteilt. Leicht mit Olivenöl bepinseln und im Ofen ca 15 Minuten garen, dann zur Seite stellen.
Ein Packung Spinat, (oder eine Dose), 1/2 Zwiebel, 200 g Käse und 200 g Schinken.
Den Spinat abtropfen lassen, die Zwiebeln fein hacken, den Käse und Schinken würfeln. (ich hatte nur ein paar Scheiben Putenbrust zur Hand). Alles mischen und über die Kartoffeln verteilen.
Da sollte auch Ricotta Käse rein, haben wir nicht im Haus, bei mir muß es mit creme fraiche gehen. 8 Eier , ich finde im Kühlschrank nur noch 7. Die Eier mit 125 ml Milch und 2 Eßl creme fraiche verquirlen und mit Salz, Pfeffer und Muskatnuß würzen. Die Flüssigkeit über die Quichemasse verteilen und alles ca 30 - 40 Minuten im Backofen garen.
Da haben wir unseren quasi Quiche. Es blieb nur ein Stückchen über und die Sonne scheint auch wieder!
Idag høljer det ned og husbonden min er ute på tur med gjesten vår. Ikveld er vi invitert på restaurant, så jeg må bare lage noe til lunsj.
Jeg har aldid ønsket å lage en quiche, men hele tiden kvidd meg på grunn av deigen. Det måtte da være en annen måte å gjøre det på. Riktig - noen oppskrifter foreslå å bruke poteter istedenfor. Dette skal jeg finne ut idag.
Først smører jeg en ildfast form og varme ovnen opp på 190 Grader. Så skjærere jeg 2 poteter i tynne skiver og legge dem rundt i formen. Pensles litt med olive olje og bakes i ca 15 minutter. Settes så til side.
Jeg finner en hermetik boks med spinat, 1/2 løk, 200 g diverse kvite oster og noe kalkun pålegg. ( kunne ha vært skinke, men det hadde vi ikke tilgjengelig).
Hell vannet fra spinaten, kutt løken, osten og skinke i terninger og miks alt.
Ta 8 egg ( hadde bare 7), 125 ml melk og 2 ss surkrem and visp godt. Smak til med salt, pepper og muskat. Hell over quichen og stek i ovn for 30 - 40 minutter.
Enkelt og greit. Det ble bare ett stykke tilovers!
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