Followers

Thursday 1 September 2011

Stir Fried Vegetables


Today we had the rest of sirloin filet for dinner. And additionally to the potatoes I stir fried a big pan of vegetables. (I try to sneak my way into a healthier food array. Less fat and sugar. Maybe also less of the red meat type. We will see).
The meat was sliced and fried in 2 tbs. of vegetable oil until done.

For the vegetable pan: 2 cups of carrots, 1 cup of celery, 1/2 bell peppers (red, yellow), some pieces of broccoli and one tomato. All of the vegetables were finely sliced and stir fried in a big pan with 1 tbs. olive oil. Seasoned with salt, pepper, 1 tsp. balsamic vinegar and Italian Herb Mixture. Very plain cooking.
Sirloin Stek, Potaoes, Stir Fried Vegetables
Heute gab es die Reste vom Schweinefilet. Ausserdem bereitete ich eine große Pfanne Wokgemüse und natürlich: Kartoffeln. (Mal sehen ob wir nicht weniger Fett und Zucker verbrauchen können. Vielleicht sollten wir auch weniger vom den roten Fleischtypen verzehren).
Das Fleisch wurde in dünne Scheiben geschnitten und in 2 Eßl. heißem Speiseöl nur ganz kurz gebraten. Zur Gemüsepfanne wurden 1 Tasse Karotten, 1 Tasse Bleichsellerie, 3 halbe Paprika (gelbe und rote) sowie ein paar Stücke Broccoli kleingeschnitten. Alles in 1 Eßl heißem Olivenöl etwa 4 Minuten garen. Dabei ständig rühren. Mit Salz, Pfeffer, Italienischer Kräutermischung und 1 Teel. Balsamico Essig würzen. Einfach und schnell gekocht.
Idag laget jeg resten av svinefilet. I tillegg laget jeg en stor panne med grønnsaker á la wok. Til det ble 1 gulrot, 1 seleri, 3 halve paprika (gule og røde), noen brokkoli og en tomat skåret i små biter og stekt i 1 ss med oliven olje i ca 4 minutter. Man må røre grønnsaksbitene hele tiden. Smak til med salt, pepper, italienske krydder blanding og 1 ts med balsamic eddik. 
Kjøttet ble skåret opp i skiver og stekt i 2 ss matolje. I tilleg noen kokte poteter.
En enkel sak. 
Jeg tenkte idag at jeg skulle begynne å koke med mindre fett og sukker, kanskje kutte ned på det røde kjøtt typene også. I hvert fall skal jeg prøve å gi matlagingen an annen vri.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.