Followers

Saturday 1 October 2011

Vegetable Soup

The weatherman was right, we did get the rain. 
It was a day for comfort food and I made an easy vegetable soup with rice and chicken.
Carrots, Rutabaga and Leech and 1 potato chopped and diced. Cooked for about 15 minutes until tender. 1 cup of brown rice cooked for itself about 1 hour. The chicken was cooked yesterday, cooled and the meat take off the bone and cubed.
When we were ready for dinner I just mixed all together and warmed it up. 
No more seasoning then salt, pepper and a dash of curry.
In the afternoon I was treated with J.P's famous "Apfelkuchen". (More about that on his blog: american-traveller.blogspot.com)
P.S I am trying the new dynamic blog templates. I think it's time for a new  blog layout. Maybe from tomorrow on.
Vegetable, Rice and Chicken Soup
Der Wetterfrosch hatte Recht und es regnete heute. 




Ein richtiger Tag für eine herzhafte Gemüsesuppe. In meinem Kühlschrank fand ich ein paar Karotten, eine Stange Porrée, Steckrübe und eine einsame Kartoffel. Einiges davon klein geschitten und ca 15 Mintuen in wenig Wasser garen. Den braunen Reis habe ich separat gekocht, ca 1 Std. Gestern nachmittag habe ich ein paar Hühnerkeulen gekocht, das Fleisch von den Knochen getrennt und in kleine Würfel geschnitten.
Kurz vor dem Essen habe ich nur alles zusammen gemischt und aufgewärmt. Etwas Salz, Pfeffer und eine Prise Curry - fertig war das Essen.
Am Nachmittag hat mein Gönnergatte uns seinen berühmten Apfelkuchen gebacken. 
(Was es damit auf sich hat: siehe Blog: american-traveller.blogspot.com)
P.S  Ich habe mir heute mal die neuen Blog lay-outs angesehen. Ich glaube es ist Zeit für etwas Neues. Vielleicht schon ab morgen.


Værvarslingen var riktig, regnbyger hele dagen. 
Dette er tiden for en deilig grønnsakssuppe. Jeg fant noen gulrøtter, kålrot, purreløk og 1 potet i kjøleskapet. Alt ble skåret i terninger og kokt i ca 15 minutter. 1 kopp med brun ris kokte jeg i en annen kjele i ca 1 time. Igår hadde jeg ferdigkokt noen kyllinglår, plukket av kjøttet og skåret det i terninger. Når de nærmet seg middagstiden blandet jeg alt ihop og varmet det opp. Litt salt, pepper og den klype med karri og vips - maten var klar!
Om ettermiddagen laget gubben min sin berømte eplekake. (Les mer om det på bloggen hans: american-traveller.blogspot.com)
P.S Jeg holder på med å sjekke de nye lay-outs. Tiden er inne for en forandring. Kankje fra imorgen.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.