Followers

Friday, 8 July 2011

Grilled Pork Ribs and Potato Salad

Summertime is time for potato salad. Therefor I cooked already some potatoes yesterday. Today I bought 4 nice country style pork ribs.
Peel 5 cooked potatoes and slice them into a bowl.
Dressing: 3 tbsp sour cream, 2 tbsp mayonnaise, 1 tsp mustard, salt, pepper, sugar and a tiny pinch of curry powder. Dill, parsley, of course. Mix the dressing with some brine of pickled cucumbers.
(Sometimes I add onions and/or boiled egg to the potato salad, but today its the very plain version).
Mix all well and set aside.














Take ribs and steam with little water for about 15 - 20 minutes.  Drain and season the meat with salt, pepper, lemon pepper and grill until done.


(Maybe someone is missing here all these special, sticky grill sauces people use to flavour their grilled ribs with - just go ahead and put it on. We like ours the plain way.
A tomato brings colour to the plate.
















That's for today: Grilled Pork Ribs and Potato Salad



Die Deutsche Ecke:
Schweinerippchen vom Grill mit Kartoffelsalat.
Die vorgekochten, abgekühlten Kartoffeln in Scheiben schneiden. Eine Soße aus 3 Eßl creme fraise, 2 Eßl Mayonaise und 1 Tlf Senf bereiten. Mit Salz, Pfeffer, Zucker und einer winzigen Messerspitze Curry würzen. Dill und Petersilie hinzufügen. Zum Verdünnen nehme ich etwas Flüssikeit von eingemachten Gurken.
(Manchmal gebe ich Zwiebeln und ein hartgekochtes Ei dazu, aber heute ist der Salat ganz einfach). Alles gut mischen und ziehen lassen.
Die Rippchen mit etwas Wasser ca 15 - 20 Minuten dämpfen. Dann mit Salz, Peffer und Zitronenpfeffer würzen und braun grillen.
(Mancher wird hier die beliebten Grillsoßen vermissen. Wir mögen die Rippchen lieber ohne die klebrigen Mischungen).
Eine in Scheiben geschnittene Tomate bring Farbe auf den Teller.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.