Followers

Saturday, 9 July 2011

Pasta Casserole and a Colourful Salad

This is one of the tough days! I really have no idea what we are going to have for dinner today. Let's have a look in the fridge. Leftovers again.
Some pasta, some chicken, grilled rib meat and sausages.


To get into the mood I start with the salad. Iceberg lettuce, bell pepper, a stalk of celery, broccoli. I chop the vegetables into smaller bits and prepare a dressing with juice of 1/2 lemon, 2 tbsp vegetable oil, 1 tbsp olive oil, salt, pepper, sugar, nutmeg.
Today I add some cubes of mozzarella cheese to the salad.
I fry onions and garlic 1 tbls oil then fill up with 2 cup of broth that formed when I steamed the ribs the other day (you can also use canned broth.) Add 1 cup (100 ml) tomato sauce a little starch to thicken it. Season with salt, pepper, Italian herb mix. And then........
Then it hits me:  Preheat the oven to 350 F (ca 176 C)
I grab a heat resistant glass dish and fill in the pasta/ noodles (2 cups) from the other day. I chop the meat leftovers into smaller pieces mix it with the pasta and fill up with the sauce. Top the whole with shredded cheese.
Set into the oven for about 30 minutes.


Desert: Yogurt with blueberry jam.
There! Done.


Dinner today: Pasta/noodle casserole with colourful salad.


Die Deutsche Ecke:
Seufz! Heute ist mal wieder so ein Tag an dem mir nichts Besonderes einfällt.
Machen wir mal den Kühlschrank auf: da haben sich schon wieder allerlei Reste angesammelt. Hühnerbrust, Grillrippe und Würstchen, gekochte Nudeln.
Um in Stimmung zu kommen bereite ich erst einmal einen bunten Salat aus Eisbergsalat, Paprika, 1 Selleriestange und Broccoli. Salatsoße: 2 Eßl Speiseöl, 1 Eßl Olivenöl, Saft 1/2 Zitrone, Salz, Pfeffer, Zucker, Muskat. Heute gebe ich ein paar Würfel Käse zum Salat.
Ein Zwiebel und eine Knoblauchzehe anbraten, mit Brühe auffüllen (übrig geblieben von gestern, man kann aber auch eine Dosenbrühe nehmen). 100 ml Tomatenmark dazugeben. Mit Salz, Pfeffer, Italienischer Kräutermischung würzen.
Und dann....
Dann habe ich eine bessere Idee: Backofen auf 200 C vorheizen.
Die gekochten Nudeln reingeben, Fleisch in kleine Würfel schneiden und drunter mischen. Mit der Tomatensauce auffüllen. Dick mit geriebenem Käse bestreuen und 30 Min im Ofen überbacken.
Zum Nachtisch; Yoghurt mit Blaubeermarmelade.
Da haben wir es mal wieder geschafft!

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.