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Monday, 17 October 2011

Chicken with Raisins and Apricots


I like fruit and meat together. Today I felt for some sweet and sour with chicken. I didn't have couscous but rice or polenta would have to do.
There is still some cooked chicken in my freezer.


Ingredients for 1
1/2 cup chicken breast , in 1 inch cubes
4 dried pitted apricots, sliced
1/2 onion, sliced
2 tbs. raisins
1 cup of chicken stock
2 tbs. white vinegar 
thyme
butter
1/2 cup rice
Cook rice until soft.
If you like to do something special, toast a handful of almond slices and mix with the rice.
Melt butter in a skillet and sauté onions, raisins and apricots. Sprinkle with thyme. Add vinegar and cook 1 minute. Pour chicken stock into the skillet and simmer for some more minutes. If you like a sauce dust with 1 tbs. flour before adding the stock. Simmer until it thickened. Add the chicken breast and wait until it is warmed up.
Serve on (almond) rice. Very tasty.
Chicken with Raisins and Apricots
I tried polenta but would have preferred rice or couscous.


Da waren noch immer Reste von der gegrillten Hühnerbrust. Deshalb gabe es heute Hühnerfleisch mit Rosinen und Aprikosen.
Beilage: Reis mit gerösteten Mandelsplitter


Zutaten für 1 Pers.
175 g gekochte Hühnerbrust, in Würfel
4 getrocknete Aprikosen, in Streifen
2 Eßl Rosinen
1-2 Zwiebel, in Scheiben
250 ml Hühnerbrühe
1 Eßl Essig
Butter, Thymian
1/2 Tasse Reis, Mandelblättchen
Den Reis weichkochen, Mandelsplitter in einer Kasserolle leicht braun rösten und zur Seite stellen. In der selben Kasserolle Butter schmelzen und Zwiebel, Rosinen und Aprikosen darin kurz dünsten. Mit Thymian bestreuen. Den Essig hinzugeben, 1 Minute weiterkochen und dann mit der Hühnerbrühe auffüllen. Wenn man eine sämige Soße wünscht vor dem Auffüllen der Brühe die Rosinen, Aprikosen mit 1 Eßl Mehl bestäuben.  Aufkochen und solange auf kleiner Hitze köcheln bis die Soße sämig geworden ist.  Das Hühnerfleisch hinzugeben und in der Soße aufwärmen. 
Ich hatte mir Polenta dazu gemacht, es hätte aber besser Reis oder Couscous dazu gepaßt.
Det var enda kokt kylling til overs så det ble kylling med rosiner og aprikoser idag.
I tillegg ris med risted mandler.
Ingredienser for 1 pers
175 g kokt kylling, i terninger
4 tørkete aprikoser
2 ss rosiner
1/2 løk i skiver
1 kopp kylling kraft
1 ss hvit eddik
smør, timian
1/2 kopp ris, mandler i tynne skiver
Kok risen etter oppskrift. Brun mandelskiver i en gryte. Ha på en tallerken.
Ta gryten og melt smør. Fres løk, rosiner og aprikoser for 2 minutter. Dryss over med timian og smak til med eddik. Kok 1 minutt til. Fyll på med kyllingkraft. Hvis man foretrekker en tykk saus dryss 1 ss mel på rosiner/aprikoser før man tilføyer kraften. Småkok inntil sausen er passe tykk. Bland in kylling bitene og vent til de er igjenomvarmet. Serveres på mandelris.
Jeg kokte meg self noe polenta men ris hadde vært et bedre valg.

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