Followers

Saturday, 15 October 2011

What-shall-I-call-it-food


For all who want to know - hubby made it safely to his destination today.


Oh - what shall I cook today? One of these days again. I was visiting with a friend and we talked and talked and - you  know how it is when two women meet. But - we and the dogs had a good hike together to Liberty Point.
Waves at Liberty Point
Now was past supper time and I had to eat something. I diced and froze all my vegetables last Monday because I was afraid that I couldn't use them up fast enough, just being by myself. 
So - there was cooked rice and frozen veggies and eggs. That would have to do the trick today.
1 cup of cooked rice
1 egg
1 tomato
1/2 cup of leek
1/2 cup of bell peppers
Heat some oil in a skillet and sauté frozen leek and bell peppers until soft. Add tomato and rice and cook some more minutes. Pour the beaten egg over the whole and season with pepper, basil and rosemary. Wait until cooked. Add some salami slices and Voilá! 

Ach was soll ich denn heute mal wieder kochen? Es war mal wieder so ein Tag. Ich hatte mich mit einer Freundin getroffen und wir redeten und redeten und - na ihr wisst schon wie das so ist wenn zwei Frauen zusammen sitzen.
Nun war es schon zu spät für ein richtiges Abendessen. Anfang der Woche hatte ich alle Gemüse keingeschnitten und eingefroren weil ich Angst hatte das sie mir verderben. Alleine kann man halt nur so viel verzehren wie es geht und nicht mehr. 
Da war also gekochter Reis und gefrorenes Gemüse und Eier. Daraus läßt sich auf die Schnell was machen.
250 g gekochter Reis
1 Ei
1 Tomate
125 g Lauch, in Ringe geschnitten
125 g gefrorene Paprika, gewürfelt
Den Lauch und die gefrorenen Paprikawürfel in etwas Öl dünsten. Dann den Reis und die Tomate hinzugeben. Das verquirlte Ei drüber gießen und einige Minuten stocken lassen. Mit Pfeffer, Basilikum und Rosmarin würzen. Noch ein paar Salamischeiben und schon bin ich auch heute wieder satt geworden.

Det var igjen en dag hvor jeg hadde ingen mening om å lage mat til meg. Jeg besøkte en vennine og vi sat å pratet, og pratet og - du vet hvordan det er når to kvinnfolk sitter å prater. 
Nå var det sent og jeg måtte finne på noe. På mandag hadde jeg frossen ned en hel del av grønnsakerne fordi jeg var redd at det skulle bli gammel for tidlig.
Nå hadde jeg kokt ris, frossne grønnsaker og egg. Det skulle være nok til noe godt,
250 g kokt ris
1 egg
1 tomat
125 g frossen pureeløk, i ringer
125 g frossen paprika , i terninger
Sautér pureeløken og paprika i litt matolje til det er myk. Tilføy kokt ris og tomat. Kok litt til. Hvisp egg og hell over det hele. Småkok i noen minutter og kryddre med pepper, basilikum og rosmarin. I tillegg noen skiver salami.
Så ble det noe til middag alikevel.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.