Followers

Thursday 17 November 2011

Marinaded Tuna Filets

I thought this was posted days ago, but found that I had it saved as a draft only. Well, comes handy today since we are invited out for dinner and I don't have to cook today....

Tuna Filets

The other day J,P. came home with two frozen tuna filets. I never had other tuna than out of a can. So that was a challenge. I browsed the net and mixed my own marinade.
Marinade and Tuna Filets


Ingredients for 2


2 tbs. orange juice
2 tbs. soy sauce
1 tbs. olive oil
1-1/2 tsp. lemon juice
1 tbs. parsley
1/2 clove garlic, minced
1 tsp oregano
1 tbs. Italian herb mixture
1 tsp.pepper
1 tsp. ginger
2 (4 ounce) tuna steaks
Marinading Tuna Filets


In a large glass dish, mix together the orange juice, soy sauce, olive oil, lemon juice, and herbs. Place the tuna filets in a plastic bag with the marinade. Seal the bag and turn to coat. Refrigerate for at least one hour.
Preheat grill for high heat. Lightly oil grill skillet. Cook the tuna filets for 5 to 6 minutes, then turn and cook for an additional 5 minutes, or to desired doneness. Discard any remaining marinade.
J.P.'s comment: " That doesn't taste like fish at all. Yummy. But - there is a sauce missing! He got some tartar sauce out of the fridge and was happy.
The only thing I wasn't happy with was the side dishes. I made his beloved potatoes and some vegetables but would have like something more asian. Maybe a stir-fry pan and rice.
Afterwards it was bonfire time!
Daily bonfire in the desert
Ich dachte das ich diesen Beitrag schon vor ein paar Tagen geposted hatte, aber er war nur als Entwurf gespeichert. Nun, heute kommt es gelegen, denn wir sind zum Abendessen eingeladen und ich brauche nicht zu kochen....


Wir hatten zwei Tunfischfilets im Gefrierfach und die wurden heute auf dem Grill gegart. Tunfisch kannte ich bisher nur aus Dosen aber es gibt ja viele verschiedene Arten diese Art Filets zuzubereiten. 


Zutaten für 2 Pers.


2 Eßl. Apfelsinensaft 
2 Eßl Soyasoße
1 Eßl. Olivenoil
1-1/2 Teel. Zitronensaft 
1 Eßl. Petersilie
1/2 Koblauchzehe, fein geschnitten
1 Teel Oregano
1 Eßl Italienische Kräutermischung
1 Teel Pfeffer
1 Teel. Ingwer
2 (100 g) Tunfischsteaks


Die Marinade aus Soyasoße, Apfelsinensaft, Olivenöl und den Kräutern zubereiten. Die Soße  mit den Tunfischfilets in eine Plastiktüte geben, verschließen und in den Kühlschrank legen. Mindestens 1 Stunde lang marinieren lassen. Mehrmals wenden. Den Grill vorheizen und die Grillpfanne leicht einölen. Die Filets von jeder Seite etwa 6 Minuten heiß anbraten. Die Marinade entsorgen.
"Das schmeckt nicht nach Fisch, man könnte glatt meinen es ware ein echtes Steak", sagte J.P. " Aber - eines fehlt: die Soße!" 
Dann hat er sich Remouladensoße aus dem Kühlschrank geholt. 


Nach dem Abwaschen war Lagerfeuer angesagt!


Dette skulle ha blitt posted for noen dager siden men var bare lagret. Idag kommer det godt med fordi vi er invitert ut på restaurant og jeg trenger ikke å lage mat selv idag. Så her vi gå:


Det er noen dager siden at J.P. kjøpte to tunfiskfileter. Hittil kjennte jeg bare hermetisert tunfisk. Så je gikk og letet etter oppskrifter.


Ingredienser for 2


2 ss appelsinjuice
2 ss soyasaus
1 ss olivenolje
1-1/2 ts lemon juice
1 ss parsley
1/2 fed hvitløk, i biter
1 ss oregano
1 ss Italienske krydderblanding
1 ss pepper
1 ss. ingefær
2 (100 g) tunfisk steaks


Bland olivenolje, appelsinjuice, soyasaus og alle andere ingredienser sammen til en marinade. Fyll den in i en plastpose og tilføy tunfisken. Lås plastposen og leg det hele i kjøleskapet i minst en time. Snues av og til.
Varm grillovnen og smør grillpannen. Stek de marinerte tunfiskfileter i 6 minutter fra hver side inntil den er ferdig kokt.
Retten var svært populært hos gubben. Han likte det veldig, men - det manglet en saus! 
Vel, han måtte ta til takke med remouladensausen som jeg hadde på kjøleskapet.
Etterpå gikk vi til bålet.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.