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Monday 18 July 2011

Warm Potato Salad, Sausage and Tomatoe

Another hot day and another day for potato salad. This time a warm variant.
Cook 4 potatoes with skin already at breakfast time so that they are cold by noon.
Peel and slice when cold.
Sauce:  Cut 1 tbsp fat bacon in cubes and fry until fat is fluid. Cut 1/2 onion in rings and fry in bacon fat until translucent.  Add 1 1/2 cup of broth, 1 tbsp vegetable oil, salt, pepper, sugar and vinegar to taste. Pour 1/2 of the hot sauce over potatoes and mix well and set aside.
Right before serving the salad bring the rest of the broth to a boil and pour over the potatoes so that the salad is warm.
Variation: add minced pickled cucumber, cubed tomatoes, parsley and sour cream.
We had a tomato and cold sausage with the warm potato salad.


Die Deutsche Ecke
Warmer Kartoffelsalat mit Würstchen.
Weil es heute wieder viel zu warm zum Kochen war gibt es warmen Kartoffelsalat mit Würstchen.
4 Kartoffeln mit Schale kochen und abkühlen lassen.
1 Eßl durchwachsenen Speck würfeln und auslassen. 1 Zwiebel in Scheiben schneiden und im Speck glasig dünsten. Mit 1 1/2 Tasse Brühe ablöschen und mit Salz, Pfeffer, Zucker und Essig abschmecken. Die Hälfte des Suds über die in Scheiben geschnittenen Kartoffeln gießen und ziehen lassen. Kurz vor dem Servieren den Rest der Flüssigkeit aufkochen und über den Salat gießen - er soll warm sein.
Man kann saure Gurkenwürfel und Tomatenwürfel als auch Schmand dazu mischen.
Zusammen mit Würstchen ein leichtes Abendessen.


Det Norske Hørnet
Igjen en dag med warmt sommervær. Jeg lager varm potetsalat  og pølser til middag.
Kok 4 poteter og avkjøl. Skjær så i skiver.
Saus: 1 ss bacon i terninger og 1 løk i skiver. Fres bacon og løk til de er blank.
Fyll på med 1 1/2 kopp kraft (buljong) og 1 ss matolje. Kok for noen minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik. Hell halvparten av sausen over potetskivene og sett salaten til side. Rett før serveringen kok resten av sausen opp en gang til og hell så over salaten, fordi den skal serveres varm.
Variasjon: tilføy sylted agurkbiter og tomatterninger. Surkrem kan også brukes.

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