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Wednesday 19 October 2011

Spaghetti with Tomato Sauce


The day started grey but dry and I raced the leaves off the lawn and went with friends to "raid" a pumpkin field. 
Spaghetti with Tomato Sauce
For dinner I made spaghetti with tomato sauce. That was the first dish I learned to cook when I was in grade 4. My brother and I just loved it and it was easy to prepare too. We bought a package that included pasta, sauce herbs and sauce mix. The only thing we needed to do was boil water and cook the pasta al dente and mix some oil with  some water and cook the sauce and herbs mixes in a second pot. And we ate a lot! 1 Package was 3-4 servings - we ate 2 packages! 


I don't make spaghetti very often because my dear husband doesn't like the long pasta. It is so messy, he prefers the small twisted ones. 
I learned to twist the spaghetti around a fork - no problem here. 
So - today was my special spaghetti day.
Ingredients for 2


1 pkg. spaghetti
1 15 oz can crushed tomatoes
2 tbs. olive oil
1 clove garlic (optional)
basil, oregano
1 tbs. red wine (optional)
Grated parmesan cheese


Bring a large pot of water to the boil and cook the pasta for about 7 minutes.
Drain the water.
Sauté the garlic in olive oil, add tomatoes and herbs and bring to a boil. Simmer until spaghettis are done. 
Serves with grated parmesan cheese.


Heute war das Wetter grau aber trocken, und ich konnte das Laub vom Rasen rechen und dann war ich noch mit Freunden zum "Kürbisplündern" auf einem abgeerntetem Feld.

Zum Abendessen gabe es Spaghetti mit Tomatensoße. Das war das erste Gericht das ich 10 Jahren selber kochen lernte. Mein Bruder und ich liebten es und es war sehr einfach zuzubereiten. Man brauchte eine Fertigpackung und dann nur Wasser für die Nudeln und einen weiteren Topf in der man die Fertigmischung zur Soße kochte. Die Packung war für 3-4 Personen gedacht. Wir aßen 2 Packungen!
Heutzutage mache ich selten Spaghetti weil mein Göttergatte die langen Dinger nicht mag. Zu kompliziert - er ißt lieber die Schraubennudeln.
Ich bin damit groß geworden die Nudeln auf eine Gabel zu drehen. Also kein Problem. Und heute war mein Spaghetti Tag!


Zutaten für 2 Pers.
1 Pack. Spaghetti
1 Dose Tomaten
1 Knoblauchzehe
2 Eßl Olivenöl
Basilikum, Oreganum
1 Eßl Rotwein (wahlweise)
Parmesankäse


In einem Topf Wasser zum Kochen bringen und die Nudeln darin etwa 7 Minuten kochen lassen. Durch ein Sieb abgießen.
In einem anderen Topf den Knoblauch in Olivenöl andünsten. Dann die Tomaten und die Gewürze dazugeben. Mit Salz und Rotwein abschmecken. Bei schwacher Hitze kochen lassen bis die Spaghetti gar sind.
Mit Parmesan bestreuen.
Dagen var kjølig og grå men ingen regn. If fikk sammlet løv fra plenen og gikk med noen venner for å "rane" en gresskåråker.
Til middagen laget jeg min favorit spaghetti med tomatsaus. Jeg var 10 år når jeg lærte å lage det helt selv . Broren min og jeg elsket det og de var veldig lett å lage til. Det fantes pakker med ferdigblandet saus og nudler. Da var det bare å koke vann for å ha nudlene opp i. Saus blandingen ble kokte i en annen gryte.
Siden Gubben min liker heller små nudler blir ikke ofte at jeg får ekte spaghetti.
Så - idag var min spesiell spaghetti dag!


Ingredienser for 2 pers.
1 pk spaghetti
1 boks hermetiserte tomater
2 ss olivenolje
1 fed hvitløk
basilikum, oregano
1 ss rødvin (kan sløyfes)
revet parmesan ost


Kok vann i en stor gryte og ha nudlene opp i for ca 7 minutter.
I en annen gryte fres hvitløken i olivenolje i 2 minutter. Tilføy tomater og krydder og småkok inntil spaghettien er ferdig. Smak til med litt salt.
Slå av vannet fra nudlene. Serveres med saus og parmesan ost på toppen.

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