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Wednesday 6 July 2011

Pasta (Noodles), Meat Sauce and a Salad



Today there is an exemption: no potatoes. We will have pasta/noodles.
We mostly use this type:
Fusilli: these short spiral strands of pasta that resemble a corkscrew.

I start with preparing a colourful  salad. 
1 carrot, 1 slice of a bell pepper, 2 broccoli flowers, 1 stalk  of celery, some iceberg lettuce, 1 small apple.  Mince and slice as you like prefer, toss all into a salad bowl.  If you have fresh herbs use a few of them as well.
Dressing: 2 tbsp vegetable oil, 1 tbsp olive oil. There are no lemons left in the fridge today, I have to make do with 1 tsp white vinegar and 1 tsp balsamic vinegar. Salt, pepper, sugar and a dash of nutmeg. 
Mix all well and set aside so it can marinade a while.

Set the 3 cups of pasta/noodles to boil in slightly salted water.

1 pound (500 g) hamburger meat, 1 onion, 1 small  can of diced tomatoes, some bacon bits. (I would have liked to use tomato sauce and garlic as well, but the first is unavailable at the moment, and the latter is forbidden because tonight we will attend a concert.)
Mince the onion, heat 2 tbsp of vegetable oil and 1 tsp of olive oil, and slightly brown bacon bits and onion. 
Add the meat, stir and brown it thoroughly. Season with salt, pepper, sugar, paprika powder, nutmeg and Italian herb mixture. When the meat is cooked  well add a small can of diced tomatoes. The sauce needs some zest, so - since I forgot to replenish my supply of tomato sauce I have to use a tsp of balsamic vinegar and  tbsp of ketchup instead. Thicken the whole with a tbsp corn starch.

If you see carrots and peas in the pan as well —  I just added some leftovers from yesterday.  (It is not necessary)

Drain pasta/noodles (and add a clad of butter). Ready - set-go!
No dessert today — we will get plenty of goodies during the intermission of the concert.


Dinner of the day:
 Pasta/noodles, Meat Sauce and a Salad.

Remark: I like a dash of parmesan on my meat sauce, J-P. doesn't.






Die Deutsche Ecke: 



(Auf speziellen Wunsch ab heute auch in deutscher Sprache :)) Mal sehen wiel lange ich das durchhalte.)

Nudeln mit Hackfleischsauce und buntem Salat.
Einen Salat zubereiten aus: 1 Möhre, 1 Streifen Paprika, 2 Broccolirosetten, 1Stange Staudensellerie, ein paar Blätter Eisbergsalat und 1 kleiner Apfel.
Salatsoße:  2 Eßl Salatöl, 1 Eßl Olivenöl, Salz, Pfeffer, etwas Muskatnuß. Frische Kräuter wären nicht schlecht. In Ermangelung einer Zitrone nehme ich 1 Eßlf weißen Essig und 1 Tlf  Balsamico. Durchmischen und ziehen lassen.
2 Tassen Nudeln in leicht gesalzenem Wasser zum Kochen bringen. 
Fleischsoße: Etwa 500 g Hackfleish,1 Zwiebel, 1 Scheibe durchwachsenen Speck in Würfeln und 1 kl Dose Tomaten.
Zwiebel kleinschneiden und mit dem Speck in 2 Eßl Speiseöl anbraten.
Hackfleisch hinzugeben und gründlich durchbraten. Dann 1 kl Dose gewürfelter Tomaten hinzufügen. Mit Salz, Pfeffer, Zucker, Paprika , Italienischer Kräutermischung und Muskatnuß abschmecken. In Ermangelung von Tomatenmark verwende ich 1 Tlf Balsamico Essig und etwas Ketup. Die Soße mit Maisstärke binden. Evtl ewas Sahne beifügen.


Heute gibt es keinen Nachtisch: Wir gehen zum Sommerkonzert, und dort gibt es in der Pause genügend Schleckereien.

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