Followers

Friday 26 August 2011

Black Forrest Ham and Green Beans


Again a marathon of painting. Cooking had to be quick as usual. We agreed to eat some cold Black Forrest Ham with green beans and potatoes.
First set potatoes to boil, then prepare the beans. Set to boil in slightly salted water. To keep the green colour I added a tsp of baking soda to the water. 
Make a white sauce: melt 1 tbsp margarine and 1 tbsp butter, stir 1 topped tbsp flour into the fat and stir for a minute before filling up with cold milk. Stir frequently. Season with salt, pepper and nutmeg. I would love to use summer savoy but have not had the chance to get some. I use some of the water the beans are cooked in as well because it gives it an additional flavour. The meat is easy, it comes already sliced.
Dessert: Yoghurt and fresh peaches.
Black Forrest Ham, Green Beans and Potatoes

Mal wieder ein Tag mit Marathon-Anstreichen. Da soll das Kochen schnell gehen. Wir einigen uns auf kalten Schwarzwaldschinken mit grünen Bohnen  und Kartofffeln.
Zuerst werden die Kartoffeln zum kochen aufgesetzt. Dann werden die Bohnen geputzt und ebenfalls zum Kochen gebracht. Um die grüne Farbe zu bewahren gebe ich einen Teel. Natron ins Kochwasser.
Die weiße Soße: 1 Eßl Margarine, 1 Eßl Butter schmelzen und 1 gehäuften Eßl Mehl hinzufügen. Etwa eine Minute braten lassen dann mit Milch auffüllen und mit Salz, Peffer, Muskatnuß und Bohnenkraut würzen. Die Soße Immer gut rühren damit sie nicht ansetzt. Der Schinken ist schon fertig aufgeschnitten.
Nachtisch: Yoghurt mit frischen Pfirsichen
Først set poteter over, rens så bønnene. Kokes så i lett saltet vann. For å bevare den grønne fargen tilføy gjerne 1 ts med natron til kokevannet.
Lag en hvit saus: melt 1 ss margarin og 1 ss smør. Fres 1 ss mel i fettet og tilføy melk litt etter litt mens du visper og visper. Tilsmak med salt, pepper og muskat. Jeg bruker også noe av bønnevann slik at det gir ekstra smak til sausen. 
Schwarzwaldskinke er allerede kuttet opp i skiver. 
Dessert: Jogurt og friske fersken.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.