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Monday 2 April 2012

Bea's Chickpea-Banana-Squash Curry


Today I run out of veggies when it came to supper time.
Peter asked: " Why don't you take the car and go get some carrots?" 
But I decided to take what we have and do the shopping tomorrow morning.
I opened up the laptop (what did I ever do without the internet?), and filled these words into the browser's search field: "chickpeas , tomatoes,  bananas."
That's what I basically had. 
Within seconds there were several recipes that featured a dish called "Chickpea -Banana-Curry". 
Sounded interesting to me.
One recipe added squash to the whole. No problem for me since I had some jars with canned squash in the cupboard.
Bea's Chickpea-Banana-Squash Curry
And this is the dish we ate made after a combination of several recipes.
Ingredients:
1/2 can chickpeas (rest from yesterday)
1/2 can diced tomatoes (rest from yesterday)
4 tbs. canned squash (Acorn Squash I canned in the fall)
1 half ripe banana
1/2 cup rice
onion
garlic
beef broth
Half and Half coffee creamer
Pina Colada (Coconut/ Pineapple Juice) leftover from the Happy Hours :))
ground Cumin, Cinnamon, Ginger, Turmeric (1/2 tsp each)
Frozen Cilantro leaves
Fry onion, rice, chickpeas and garlic in a tbs. oil for 5 minutes. Add squash, tomatoes, broth, 1/2 cup of either juice and creamer. Season with spices to taste and simmer until rice is done, about 15 minutes. Add sliced banana, chopped cilantro and simmer about 5 more minutes. Serve. 


Peter's comment, who is not a fan of chickpeas: " Yum, that's very good, honey!"
Win-win situation and we got a vegan dish on the table.


Als ich das Abendessen zubereiten wollte fiel mir auf das wir ja gar keine Gemüse mehr im Kühlschrank hatten. Was tun? 

J.P. schlug vor das ich doch den Wagen nehmen sollte um ein paar Karotten kaufen zu gehen. Nee, das Einkaufen erledigen wir morgen, wir machen was aus dem was da ist.


Schnell den Rechner aufgemacht (wie habe ich je ohne Internet leben können?) und folgende Stichwörter ins Suchfeld gegeben: "Kichererbsen, Tomaten, Bananen".
In Sekundenschnelle fand ich mehrere Rezepte die ein Erbsen-Bananen-Curry beschrieben. 
Das hörte sich doch interesant an, dachte ich.
Ein Rezept hatte auch noch Kürbis dabei. Kein Problem da ich doch im Herbst Kürbis eingemacht hatte.


Und das ist aus einer Mischung verschiedener Rezeptvorschläge dabei herausgekommen.
Zutaten:
1/2 Dose Kichererbsen (Rest von gestern)
1/2 Dose gewürfelter Tomaten (dito)
4 Eßl eingemachtes Kürbisfleisch
1 halbreife Banane
95 g Reis
Zwiebel
Knoblauch
1/2 Brühwürfel
Kaffeesahne
Pina Colada (Kokos-Annanassaft) noch übrig geblieben vom Winterurlaub
gemahlener Koriander, Zimt, Safran, Ingwer (je 1/2 Teel.)
gehackte Korianderblätter, Cilantro (hatte ich noch eingefroren)
Reis mit Zwiebeln, Knoblauch und Erbsen in wenig Öl ca 2 Minuten anbraten, mit Tomaten, Kürbisfleisch, 125 ml Kaffeesahne, 125 ml Saft auffüllen. Brühwürfel und Gewürze hinzugeben und etwa 15 Minuten bei kleiner Hitze kochen lassen. Wenn der Reis gar ist die Bananenscheiben und frische Korianderblätter hinzufügen und noch einmal 5 Minuten ziehen lassen. Servieren.
J:P's ist normalerweise nicht besonders begeistert von Kichererbsen. Sein Kommentar: "Mmmm, schmeckt ja richtig gut!" 
Na, wer sagt's denn!

2 comments:

  1. I must admit that was a very interesting dish and quite creative. You're definitely quite a cook!!

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  2. That was a clever idea of listing your ingredients and letting the internet locate a recipe. I will have to try that sometime.

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