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Sunday 31 July 2011

Potato Salad with Cold Cuts

Potato salad, cold cuts and coleslaw
Another lazy day of summer. I decide to make a potato salad for dinner, cut some of the cold pork roast and add the rest of the coleslaw. (see July 29)
Cook 4 potatoes and peel off the skin. While they are cooling make a marinade for the potato salad. 2 tbsp mayonnaise, 1 tbsp sour cream, 1 tsp mustard, 1 tbsp ketchup, salt, pepper, sugar, dill. Mince 2 small pickled cucumber and a tomato.  Add some of the cucumber brine to the mayonnaise mix. Slice potatoes and pour the marinade over. Mix well and set aside for a while. Cut slices off the cold pork roast and add some coleslaw to the dish.
Dessert: fresh strawberries with whipped cream.




Heute war wieder ein herrlicher Sommertag. Wir entscheiden uns für Kartoffelsalat zum Abendbrot. Dazu gibt es Scheiben vom kalten Schweinebraten und den Rest des Rohkostsalats. (Zubereitung siehe 29. Juli )
Es werden 4 Kartoffeln gekocht und gepellt. Während sie abkühlen bereite ich eine Marinade. 2 Eßl Mayonnaise und 1 Eßl Creme Fraiche, 1 Tl Senf, 1 Eßl Ketchup, Salz, Peffer, Dill, Zucker mischen. Eine saure Gurke und eine Tomate kleinschneiden und etwas vom Gurkenwasser dazufügen. Über die kalten Kartoffelscheiben gießen und gut durchmischen. Eine Stunde ziehen lassen. Kalte Bratenscheiben und Salat dazu servieren. Zum Nachtisch gibt es frische Erdbeeren mit Schlagsahne.


Igjen - en deilig varm sommerdag. Jeg lager potetsalat og skjærer opp none av den kalde svinesteken vi laget på den 29.Juli. 
Jeg koker 4 poteter. Mens de kjølner lager jeg en saus for potetsalaten.  2 ss majones, 1 ss surkrem, 1 ts sennep, 1 ss ketchup, salt, pepper, dill, og sukker.  Kjær en syltet agurk og en tomat i terninger og bland i majonesen sammen med noe av agurk juicen. Bland med potet - og tomatterninger.
Skjær opp kjøttet og tilføy resten av kålsalaten. (Juli 29)
Dessert: Jordbær med kremfløte

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