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Saturday, 20 August 2011

Beef Roast


Side dishes: Carrots and Peas, Potatoes.
During my childhood in Germany this was a typical menu for celebrations like birthdays, weddings etc.  It is often a meal served on Sundays.
Preheat oven to 350 F, season the meat with paprika powder, garlic powder and lay some bacon stripes on top. Set it in a fire proved dish in the oven by 350 F for 2 hours. After 20 minutes fill up with 1 cup of  boiling water or bouillon. 
Peal 3 potatoes, 3 carrots and 1 1/2 cups of frozen peas. Set all to a boil 30 min before the roast is done. Drain and serve with a clot of butter.

When the roast is done, set it aside covered with aluminum foil. Prepare a sauce of the juice left in the dish. Add some salt, 1 tsp. balsamic vinegar and 2 tbs. ketchup. Simmer until it thickens.
Dessert: (My husbands contribution to dinner, maybe because he got his SAUCE ;)) 
Coffee Ice Cream with banana and almonds slices.
Dinner today:
Beef Roast, Carrots and Peas, Potato
Rinderbraten mit Gemüse und Salzkartoffeln
Den Backofen auf 180 C vorheizen, den Braten mit Paprika und Knoblauchsalz würzen und mit ein paar Streifen durchwachsenen Specks belegen. In einer feuerfesten Form ca 2 Stunden garen. Nach etwas 20 Minuten 1 Tasse heißes Wasser oder Brühe hinzufügen. 
Etwa 30 Minuten bevor der Braten gar ist 3 Karoffel schälen und zum Kochen aufsetzen. 3 Karotten in Scheiben schneiden und mit 250 g gefrorenen Erbsen und 1/2 Tasse Wasser zum Kochen bringen. Den Braten aus dem Ofen nehmen und mit Alufolie abdecken. Aus dem Bratensaft eine Soße bereiten. Mit Salz und 1 Teel. Balsamic Essig abschmecken. Evtl 2 Eßl Ketchup dazu geben. Etwas einkochen lassen.
Nachtisch: (J.P´s Betrag zum Essen, vielleicht als Belohnung weil es endlich SOßE gab) Mocca Eis mit Banane und Mandelsplitter.


Storfe-stek med Gønnsaker og Poteter.
Varm stekeovn opp til 180 Grader, kryddre kjøttet med paprika og hvitløksalt. Legg noen bacon skiver på toppen. Stek i ca 2 timer i en ildfast form. Etter 20 minutter tilføy 1 kopp med kokende vann eller kraft.
30 Minutter før steken er ferdig set 3 poteter over. Skrell 3 gulrot og tilføy 250 g frossne sukkererter. Kok. 
Når steken er ferdig ta den ut av stekeovn og dekker den med aluminium foil. Lag es sause av sjyen. Smaker den til med salt, 1 ts balsamico eddik og 2 ss ketchup. La des småkoke inntil det tykkner.
Dessert: Gubben var so glad i SAUSEN at han bidrå med kaffe-iskrem, bananer og mandler.

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