Followers

Friday, 12 August 2011

Vegetable Soup with Haddock


The week comes to an end and so does the supply in my pantry and fridge. There is one single potato, some leftover vegetables and one filet of haddock.  Maybe enough for a soup.
1 haddock filet, 1 big potato and 1/4 rutabaga in cubes, 1 carrot (sliced), 1 onion (diced), 1 stalk of celery (sliced). Boil in 2 cups of vegetable broth (instant) until potatoes are nearly done. Season with salt, pepper, Tabasco, 1 tsp Tumeric and dill. 10 minutes before serving set the heat to LOW and add the fish (cubed). J.P. was sad that there were not more than two helpings. So simple, so good.

Vegetables and Haddock
Gemüseeintopf mit Fisch
Die Woche geht zu Ende und so auch der Inhalt in meiner Speisekammer und im Kühlschrank. Ich finde nur noch eine einsame Kartoffel, ein paar Gemüsereste und ein Schellfischfilet. Vielleicht ist das ja genug für einen Eintopf.
200 g Schellfischfilet, 1 große Kartoffel, 1/4 Steckrübe, 1 Karotte, 1 Stange Bleichsellerie und 1 Zwiebel. Alles in Würfel oder Scheiben schneiden und mit 500 ml Gemüsebrühe (instant) zum Kochen bringen. Mit Salz, Pfeffer, Tabasco, 1 Teel. Tumeric (Safranersatz)  und Dill würzen. 10 Minuten vor dem Servieren auf niedrigste Hitze stellen und den Fisch dazugeben. Ziehen lassen. J.P war hätte gerne mehr als zwei Teller davon gegessen, aber leider war der Topf leer. Muß ich mir merken. So einfach und so gut.


Betasuppe med Hyse
Weekenden nærmer seg og det blir tomt i kjøleskapet mitt. Jeg finner en ensom potet, noe grønnsaker og en hysefilet. Kanskje det er nok for en god suppe.
1 hyse filet, 1 stor potet, 1/4 kålrot, 1 gulrot, 1 stilk selleri og en løk. Skjær alt i terninger og kok med 500 ml kraft. Smak til med salt, pepper, Tabasko og 1 ts tumerik (gurkemeie). Når poteter er ferdig kokt, ca 10 minutter før serveringen, sett varmen på lavt og tilføy fiskebitene. J.P likte det svært godt og det ble ingenting tilovers. Så enkelt å lage og så godt.

No comments:

Post a Comment

I love getting a comment from you now and then. Be patient, they will appear, I just have to see first if they are OK to publish. No anonymous any more. I am getting too much spam.